·64 syf.····Okunma: 10 Mayıs 2026 18:58 Koronayı atlatmış ve bu aralar yeni salgın ortaya çıkmaya başlamışken okunacak en doğru kitabı okudum sanırım.
Kitapta ölümcül bir salgın sonrası dünyanın kaosa sürüklenmesini, gelişmiş bir halden eski ilkel zamanlara dönüşünü her açıdan farklı detaylarla güzel bir şekilde anlatmış. İnsana okurken böyle bişi olsa gerçekten böyle olurdu dedirtiyor ve insan biraz korkuyor. İlmek ilmek inşa ettiğimiz emeklerin, yükselişlerin bir ölümcül hastalıkla hepsinin yok olacağını gösteriyor. Anlatım sade, kısa ve etkili.
En çokta kitapta salgın sonrası hiçbir şey görmemiş sonradan dünyaya gelen çocukların eskiden bir sürü insan olduğuna inanmamaları ve kafalarında kuramamaları hayatın ne kadar ilkelleşebileğini gösteriyor.