Medyum -Stephen King
2026 17. kitabı
Okunma: 10 Mayıs 2026 21:07
**Bu ay Stephen King'den okuduğum Medyum kitabını çok severek ve gerilerek okudum. Jack Torrance'in çalıştığı okulda öfke sorunu yüzünden yaptığı bir olay sonucu işinden oluyor. Ve Overlook Otel'inde işe başlamasıyla hayatında yeni bir sayfa açması için bir fırsat çıkıyor. Eşi Wendy ve beş yaşındaki oğlu Danny'i alarak otele gidip yaşamaya başlıyorlar. Her şey yolunda giderken bir anda Danny otelde bir şeyler fark etmeye başlıyor. Kitabı okurken Danny'nin kilitli odalara her girdiğinde çok gerildim.Özellikle babası Jack'in alkol bağımlılığı ve öfke problemlerini yazar çok güzel aktarmış. Sonuna kadar heyecanla okudum kitabı. Otelde geçmişte olan olaylardan dolayı uğursuz korkunç kişiler dolaşıyor. Fakat bu kişileri ilk gören kişi ışıltılı bir güce sahip olan Danny. Ama ona ilk başta kimse inanmıyor bunu yaşının vermiş olduğu bir hayal gücü olarak görüyor. Zamanla otelde olan olaylar arttıkça o balo sahneleri ve asansör sahnelerinden sonra annesi Wendy'de artık gitmek istiyor. Ama sert bir kış havası olduğu için otelden gitmek kolay olmayacak. Ve Danny'nin otelden gitmesini istemeyen bir takım korkunç güçler var. Son sahnelerinde babasınin yaptığı şeyleri okurken gerilerek sayfaları çevirdim. Kitabın beni tatmin eden bir sonu oldu. Stephen King'in kurguları korku ve gerilim anlamında çok güzel harmanladığını düşünüyorum.Bu kitabın devamı olan Doktor Uyku kitabını da Haziran ayında okuyacağım. Kitaba puanım:10/10**
MedyumStephen King · Altın Kitaplar · 20217,7bin okunma