Puan vermedi·112 syf.··Beğendi
· Atatürk’e dair yazılan her satır benim için her zaman başlı başına büyük bir merak konusu olmuştur. Bir de söz konusu olan mektuplarsa akan sular durur; çünkü bana hep bir insanın en gerçek, en saklanmamış halinin mektuplarında yaşadığı hissini verir. Bu iki duygu bir kitapta birleşince, üstelik o mektupların altında ‘yüzyıl sonra ortaya çıkan’ ibaresini görünce heyecanım gerçekten katmerlendi.
Kitabıma başladığımda başta sadece o kıymetli mektupları okuyacağımı sanmıştım fakat Con Sinov öyle güzel bir yol izlemiş ki mektupların ardına her okurun zihnini kurcalayabilecek, merak uyandıran analizler eklemiş. Bu özelliği beni inanılmaz etkiledi; yani kitap sadece belgelerden ibaret değil, aynı zamanda o satırların ruhunu çözümleyen çok derinlikli bir çalışma niteliğinde.
Burada Atatürk’ün hepimizin bildiği o büyük askeri dehasının, cephedeki keskin duruşunun ötesinde; bir insan, bir dost ve bir arkadaş olarak en saf halini okuyoruz. İçinde her türlü insani duyguyu barındıran o yalın hali canım Atama olan sevgimi ve hayranlığımı bir kat daha artırdı.
Kitap ayrıca çok akıcı ilerliyor. Masa Kitap’ın baskısı da gerçekten çok özenli; sayfaların hissi, tasarımı, tüm detayları okuma deneyimine ayrı bir güzellik katıyor.
Aslında bu paylaşımı Atamızın doğum günü kabul ettiği 19 Mayıs’a saklamayı düşünüyordum ama çok heyecanlandım ve sabredemedim.
Benim için çok kıymetli bir okuma oldu, Ulu Önder Atatürk’e farklı bir yerden yaklaşmak isteyen herkese gönülden öneririm.