2026 21. kitabı
Okunma: 09 Şubat 2026 21:41
Bir gün tüm insanlığı yok etme gücüne sahip dört atlı çıkıp gelmiş, atlarına binip dünyanın dört bir yanına dağılmışlarıdır. Mahşerin Dört Atlısı adı verilen bu kişiler (Veba, Savaş, Kıtlık, Ölüm) ile insan çağı sona ermiş, atlı çağı başlamıştır. Ve atlılar beş yıldır dünyadadırlar. Sara Burns, bir itfaiyecidir ve kendi aileside dahil olmak üzere kasabasındaki bütün insanları güvenli bir yere göndermiştir. Şimdiyse geride kalıp geçtiği şehirlerde büyük bir salgına neden olan Veba'yı öldürecektir. Sara, Veba'nın gelişini beklemiş ancak onu öldüremeyi başaramış, üstelik esiri olmuştur. Veba hastalık yaymak için yoluna devam ederken onun atına bağlı bir şekilde peşinden gitmek zorunda kalmıştır. Veba ona acı çektirmek için bu yolu seçmiştir. Ama günler ilerleyip birbirlerini tanıdıkça Sara yavaş yavaş kalbine sahip çıkmakta zorlanacak, Veba ise Sara sayesinde insanlara farklı bakmayı öğrenecektir. Bayılarak okuduğum ve beni anında içine çeken kitaplardan biri oldu.Şu anda olduğumuzdan bambaşka bir dünyanın içinde buldum kendimi.Sara güçlü, merhametli ve sevdikleri için her şeyi yapabilecek bir karakterdi.Veba ise insanlığın yaptığı şeylerin bedelini ödemesi gerektine inanıyordu ve gerçekten yıkım makinesi gibi bir şeydi.Ancak ikilinin tanışması ve sonrasında yaşananlar he ikisini de değiştirdi.Veba'nın gezdiği yerlerdeki insanların hayatlarına bir süre ortak olup, çaresizliğin insanlara neler yaptırabileceğine şahit oldum.Ruth ve Rob ile olan kısımları atlatamıyorum.Bazı yerlerde yıkıldım bazı yerlerde kitabın içine girip insanları boğasım geldi.Ayrıca Veba'nın Sara için yaptıkları kalbimi eritti.Bu arada uyarımı yapmadan geçmeyeyim. Kitabın sonları ise en heyecanlı kısımlardı.Ve bundan sonra neler olacak çok merak ediyorum.Savaş geliyor ve ortalık çok karışacak.Sizlere de bu kitap gönülden tavsiyemdir.
VebaLaura Thalassa · Martı Yayınları · 202615 okunma