Puan vermedi·208 syf.····Okunma: 30 Nisan 2026 16:18 Utanarak söylüyorum ki bu benim ilk Murat Gülsoy okumamdı ve elbette hayatımın bir noktasında kendisiyle karşılaşacaktım mutlaka çünkü kütüphanemde bir çok kitabı vardı ama bu kadar geciktirmek tabii ki benim hatam. Bu açılıştan anlıyorsunuz ki ben bu kitaba bayıldım. Kelimenin tam anlamıyla yalnızlıktan ölen emekli bir matematik profesörünün Janus isimli yasa dışı bir şirketin aracılığıyla zihninin içerisine, önceden şirketle anlaşma yapmış olan ve öldükten sonra bilinçlerini şirkete emanet eden bir değil tam iki kişiyi, hem de sevgili olan ve birlikte ölen iki kişiyi almasının enteresan hikayesini okuyoruz kitapta. Kafanızın içinde biriyle yaşamak, onunla iletişim içerisinde olmak, onun yönlendirmeleriyle yepyeni bir kişiye dönüşmek ve hatta bir noktada tüm kontrolü ona bırakmak gibi ekstrem durumlarla karşı tüm bu durumlar mükemmel bir kurgu ve mükemmel bir üslupla önümüze konulduğu için haliyle okunurken tadından yenmiyor. Nefis bir okuma var karşımızda, hayran kaldım, elimden bırakamadım. Benim yazara giriş kitabım oldu ve açıkçası giriş için uygun mu emin değilim ama ben bayıldım ve kütüphanemdeki tüm kitap kitaplarını eritmeye karar verdim.