Puan vermedi·256 syf.····Okunma: 11 Mayıs 2026 17:19 Kitap Mahmut Hüdayi hz hayatını anlatıyor. Beni inanılmaz derecede etkiledi her sayfasında kendimi, nefsimi hesaba çekmeme vesile oldu. Mahmut Hüdayi hz lerinin hocasına olan muhabbetine sevgisine hayran olmamak elde değil. Bir insan bu kadar zirvedeyken her şeyi bir anda bırakabilirmiydi gerçekten. Her şeyden vazgeçebilirmiydi, bir kadı iken hocasının bir sözüyle ciğer satıcısı olabilirmiydi. Peki ya nefsimiz, nefsimizi ne kadar tanıyoruz onun bize fısıldadığı her şeyi neden bir emir gibi algılayıp yerine getiriyoruz hemen. Bu kitapta inanmakta zorlandığım iki kısım var. Biri Hüdayi hz lerinin nefsini terbiye etmek adına sakalıyla tuvaleti temizlemesiydi bu bana çok uç bi nokta gibi geldi çünkü "sakal" dinimizde sünnet dir yani dolayısıyla kutsaldır bu konuda biraz eleştiri olabilir yazara. İkinci olarak ta; Her gün üst üste tutulan orucun iftarında yine nefsini terbiye etmek için sadece elmayı koklaması buda bana biraz abartı gibi geldi yani daha doğrusu inanmakta zorlandım diyelim sonuç olarak ben çok sevdim severek okudum. Okumayı düşünen ve isteyenlere tavsiye ve önerimdir. Allah'a emanet olun selâmetle kalın efendim