Puan vermedi·325 syf.··Beğendi
···Okunma: 11 Mayıs 2026 00:00 Algernon’a Çiçekler ilk başta bana bilimkurgu ağırlıklı bir hikâye gibi görünmüştü; fakat okumaya devam ettikçe aslında insanın “zekâ”, “mutluluk”, “yalnızlık” ve “ait olma” duygularını sorgulatan oldukça duygusal bir roman olduğunu fark ettim. Kitabın etkileyici yanı, olayların Charlie’nin kendi günlükleri üzerinden anlatılmasıydı. Başlarda yazım hatalarıyla dolu olan günlüklerin zamanla değişmesi, karakterin gelişimini okuyucuya doğrudan hissettiriyor.
Charlie’nin geçirdiği değişim boyunca insanların ona karşı tavırlarının nasıl farklılaştığını görmek beni düşündürdü. İnsanların çoğu zaman zekâya göre değer verdiğini, fakat gerçek empatiyi göstermekte zorlandığını hissettirdi. Özellikle Charlie’nin yalnızlığı ve çevresindeki insanları anlamaya çalışması oldukça hüzünlüydü.
Kitabın sonu ise uzun süre etkisinden çıkamayacağım kadar dokunaklıydı. Özellikle duygusal ve düşündürücü kitapları seven okuyucuların mutlaka okuması gereken eserlerden biri olduğunu düşünüyorum.