Selaaam. Bu gün Küçük Prens hakkında düşündüklerini söyleyeceğim.
Küçük Prens basit bir çocuk kitapı gibi görünse de bence derin bir kitap. Hatta en sevdiğim şey kitabın asla fazla uğraşmaması. Basit yazılsa bile anlam var. Yani bazı kitaplar seni olaylarla çarpar, bu kitapsa içine işliyor sanki. Özellikle büyüyünce insanların ne kadar tuhaflaştığını anlatma şekli baya iyi.
Tilki bölümü açık ara en güçlü kısım'dı bence. Çünkü bağ kurmak olayını çok sade ama etkili anlatıyor. Gül ile ilişkisi de aslında gerçek hissettiriyor. Seviyorsun, ama anlamıyorsun, yanlış anlaşıyorsun, uzaklaşıyorsun felan.
Çok sevdiğim kitap olsa da şunu söyleyeyim, kitap bazen fazla abartılıyor gibi geldiği bölümler vardı. Bazı insanlar öyle anlatıyo ki sanırsın kitapı okuyunca aydınlanıyosun.
Ve kitapa büyük beklentiyle başlarsanız, kitaptı bitirdiğinizde ee bu muydu yani? Diyebilirsiniz.
Genel olarak ben kitabın havasını seviyorum. Hafif melankolik, sıcak yalnız hissettiren tarafı var. Gece okunacak kitap havası veriyor resmenn.