, bir kitap okudu
2026 14. kitabı
Patrick Rothfuss
9.2/10 · 4.597 okunma
Zeynep K.
Kitabi bitirdimmm inceleme yazmaya vaktim ve enerjim yok (bu kitabı bitirmeye vardı di mi xkshxkxj) o yuzden birkac eleştirel dusuncemi yazacagim: Başlarda pek içine giremedim Tarihçi'nin yazdığı kısımlara gelince fln bu kim be olup sonra Haa evet fln oliyordum xkdhxksjsj. Son 200 sayfaya kadar fln cok akiciydi. Gercekten tam bir masal destan dinliyormuş gibi hissettim. Keşke evrendeki ırklar hakkinda da daha cok açıklama yapsalardı. Yani sen mesela Ruh'sun tamam ama eee. Arada veriyorlar biseyler ama... Neyse en son 16 yaşımda fln bu kadar akıcı ve cok kitap okumuştum sanirim. Derste okurken kafamı kaldırdığımda dersin bittiğini anca fark ediyordum oyle içine çekti beni. Belki de içine girmeye cok hazırdım xosgxkshs Son kısımlarında ozellikle hikayeye Denna daha cok dahil olunca kitap özgün hikayesinden sıyrılıp epeyce bi romantik gençler muhabbetine büründü. O yüzden epeyce sıkılıp göz devirdiğim yerler de oldu ancak kitabın en heyecanlı olayları da burada oldu. Olaylardan ziyade üniversite ortamını okumayı da çok sevmiştim. Ayrıca Eleştiri degil ama sadece komik buldum: bu oğlan başına bi iş geldiğinde mutlaka yaninda işine gelen bisey de oluyor. Çok ballı cidden. Bir de oğlanın bu kadar kudretli olmasını sadece cok zeki ve kendini bilmişti diyerek mi açıklıyoruz, yoksa soyunda cidden bi bit yeniği var mı umarım öğreniyoruzdur. Bir de seyi merak ediyorum: 2. Kitapta acaba kralı öldürüyor mu? Cunku bunda kral bahsi cok geçmedi, 2.de öldürmesi lazım yoksa Kral Katili Günceleri ismi cok garip kaçar. Zaten sonda kitap adının hakkını anca verdi hamdolsun. Düşününce bu baya bi giriş kitabi gibiydi. Daha bu hikaye bitecek üstüne dinlediğimiz Kvothe'yi de hic okumayacak mıyız simdi? Bi seriye de biyle bi baslangic kitabi yazinca digerleri de bunu iyice derinlestirip ikiye üçe fln katlamalı ama 2. Kitap cok mu yarım kalıyor? Diğer bir sorum kendime: 2.yi hemen alıp yarın mı başlayayım araya bir bir kitap koyup sonra mı ona başlayayım? Eger başlamak istediğim kısa baska bi kitap bulursam ve onu 1 2 gunde okuyabilecek gücüm olursa biyle yapayım. Ama bunu teslim ederken 2.yi almak daha mantıklı olur ve alırsam hemen başlayasım gelir. Nys yarın bakarızz.
Sen yandın ya bu seriyi bitirmiycek ki yazarı 🤣
Zeynep K.
😭😭😭 ne diyeyim bazı hikayeler de yarımdır...
Zeynep K.
Başladık bakalımm. Uzun olduğunu biliyordum ama bu kadar kalın hayal etmemiştim epeydir kalın kitap okumamışım herhalde. Kütüphaneden almış olmasam bitiremezdim herhalde. Bitirmek için her gün 52 sayfa okumalıyım
Zeynep K.
Kitapta işarteledigim alıntıları yazmam bir ömür sürecekk😭😭😭 uzun diye mi yoksa kendisi mi boyle bilmiyorum ama bir kurguya gore icinde cok fazla güzel ve mantıklı söz var.
Zeynep K.
Şu anda kitabın 3.sünün daha çıkmadığını öğrendim. AAAAAAAA Çok mutsuzum Allah bilir benim daha önce başlamama nedenlerimden biri buydu ağlıyorummm
Zeynep K.
Kitabı okumak yerine dersi dinlemeliyim, Kitabı okumak yerine dersi dinlemeliyim, Kitabı okumak yerine dersi dinlemeliyim.
Zeynep K.
Kitap çok akıcı ve güzel ilerliyor. Fantastik ve kalın oluşu ve akıcılığı bana 16 yaşındaymışım gibi hissettirdi ağlıycamm. Daha yarısına geldim ve şimdiden bitmesin istiyorummm.