Çağımızda en büyük sorun artık zamansızlık ve dikkat eksikligi bence .öyle ki telefonu elimize alınca bir başlıyoruz kaydırmaya, artık 30 saniyelik reels bile sıkıcı geliyor bazen .Öyle bir tüketim var.
İnsanlar günlük hayatta çok çalışıyor,sorumlulukları var herkesin kendine göre .Ama sonuçta hep mutsuz .Çünkü istedigi çoğu şeyi yapamıyor, vakit kalmıyor. Hele de biz kadınlar..Özellikle de çalışan kadınlar. Akşama kadar işte çalış,sonra eve gel ,yemektir ,temizliktir, çocuklarınla ilgilen..kendine zaman kalmıyor.
İşte bu kitabın yazılma nedeni de bu olmuş.
Kitap, adını Antik Yunan mitolojisindeki zaman tanrısı Kronos'tan alıyor ve bu kökeni modern hayatın dinamikleriyle birleştiriyor .
Zamanı hem disiplinle yönetmek, hem de değerini fark ederek ona hak ettigi saygıyı göstermek...
Bunları anlatabilmek için sembol ve hikayelerden faydalanmış yazar .Eren ve Bilge nin hikayesi bize eşlik ediyor .Eren bir çoğumuz gibi hayatın içinde koşturan bir birey. Bilge ise zamana farklı gözle bakabiliyor .
Kitabı okuyunca insana bir rahatlama geliyor gerçekten. Hani sevgililer ayrılırken biri çıkıp "sorun sende degil bende ,sen daha iyilerine layıksın "der ya ,bu kitabı okuyunca ben de farkettim ki ,sorun bende degil sistemde..
Güzel bir yolculuk oldu benim için ..
Zamanla ilişkimizi iyi tutmak lazım. Geriye dönüş olmuyor çünkü..
Kitapla kalın dostlar....
Kronos BilgeliğiBora Erkmen