Puan vermedi·128 syf.··Beğendi
···Okunma: 10 Mayıs 2026 22:57 Kitabın tasarımı ve fikri gerçekten oldukça özenli düşünülmüş. Özellikle kitap sevgisini ve okumanın insan üzerindeki etkisini modern çağın gerçekleriyle birlikte ele alma biçimini başarılı buldum. Dijital dünyaya ayak uydurmanın kaçınılmaz olduğu bir dönemde, kitapların hâlâ neden vazgeçilmez olduğunu hatırlatması açısından değerli bir çalışma.
*Edebiyatın insana kattığı en önemli şeylerden biri empati kurabilme gücü. Okurken karakterlerle bağ kuruyor, onların duygularını ve iç çatışmalarını hissedebiliyoruz. Bir karakterin iç dünyasında zaman geçirmek, olaylara farklı açılardan bakabilmek ve uzun süre bir düşüncenin içinde kalabilmek…*
Kitapta da vurgulandığı gibi, bugün en çok kaybetmeye başladığımız şeylerden biri belki de bu derin dikkat. Uzun süreli okumalar ise günümüzün hızlı tüketim alışkanlıklarının aksine daha fazla dikkat, sabır ve odaklanma gerektiriyor. Bu da hem hafızayı güçlendiriyor hem de düşünme biçimimizi derinleştiriyor.
Belki içerik olarak bende çok derin izler bırakmadı ama yine de verdiği mesaj, kitapların insan ruhu ve düşünce dünyası üzerindeki etkisini yeniden hatırlatması bakımından kıymetliydi. Özellikle kitapların sadece bilgi değil; düşünme, hissetme ve anlamlandırma biçimimizi geliştiren bir alan olduğunu vurgulaması açısından güzel bir okuma deneyimiydi.