TAVŞANCIK MAYMUNA KARŞI / DELİPORSUK’UN YÜKSELİŞİ
Bu serinin ilk dört kitabını kızlarımla birlikte okuduk ve her kitabın sonunda devamı ne zaman çıkacak diye bekledik. Bizim evde en sevilen, en çok kahkaha attıran ve devamı en çok merak edilen seri oldu gerçekten. Bu kitabı da uzun zamandır sabırsızlıkla bekliyorduk.
Yeni kitapta Deliporsuk’un ortaya çıkışıyla işler iyice karışıyor. Sürekli birbirine sataşan Tavşancık ve Maymun’un bu kez birlikte hareket etmek zorunda kalması çok eğlenceliydi. Olaylar o kadar hızlı ilerliyor ki çocukların dikkati hiç dağılmıyor. Özellikle çizimleri ve diyalogları sayesinde okumayı sevmeyen çocukların bile ilgisini çekebilecek bir seri bence.
Ben en çok çocuklara dostluk, ekip olabilme, birlikte çözüm üretme ve pes etmeme gibi konuları öğretmesini seviyorum. Üstelik bunu bol mizahla ve eğlenceli bir maceranın içinde yapması akılda kalıcı olmasını sağlıyor. Kızlarım okurken sürekli gülüp birbirlerine sayfaları gösterdiler. Bir kitabı bitirdikten sonra karakterler hakkında konuşmak komik sahnelerini anlatmak bile başlı başına çok keyifliydi
Karikatür ve çizgi roman okumalarının çocuklarda kitap sevgisini arttırdığını düşünüyorum. Özellikle uzun kitaplardan çekinen çocuklar için çok güzel bir başlangıç oluyor. Sayfaları korkmadan çevirmelerini, kitapla eğlenebileceklerini fark etmelerini sağlıyor. Sonrasında başka kitaplara geçişleri de daha kolay oluyor bence. Bu yüzden böyle serileri çok kıymetli buluyorum.
Bizim evde artık yeni kitabı çıkar çıkmaz alınacak seriler arasında yerini çoktan aldı.
Biz kızlarımla keyifle okuduk ve minik kitap kurtlarına tavsiye ediyoruz. Okumalısınız mutlaka, kitapla kalın 🩷