2026 1. kitabı
19 Mayıs 1919’da Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışıyla başlayan ve 1927 yılına kadar yaşanan olayları anlatan Nutuk, Kurtuluş Savaşı’nı ve Cumhuriyet’in kuruluş sürecini ele alan önemli bir eserdir. Kitapta, milletin yaşadığı zor dönemler, verilen bağımsızlık mücadelesi ve yeni bir devletin nasıl kurulduğu detaylı bir şekilde aktarılır. Eserin temel amacı, bağımsızlık mücadelesinin hangi şartlar altında verildiğini anlatmak ve geçmişten geleceğe güçlü bir bilinç bırakmaktır. Atatürk, yaşanan olayları aktarırken yalnızca başarıları değil, karşılaşılan zorlukları ve yapılan hataları da açıkça dile getirir. Nutuk’un verdiği en önemli mesajlardan biri; bağımsızlığın, birlik ve kararlılıkla korunabileceğidir. Aynı zamanda halkın iradesinin her şeyden üstün olduğu vurgulanır. Kitabın sonunda yer alan “Gençliğe Hitabe” ise gençlere bırakılan en büyük emanetin vatan olduğunu anlatır. Genel olarak Nutuk, sadece bir tarih kitabı değil; mücadele, liderlik, vatan sevgisi ve bilinç üzerine güçlü mesajlar veren değerli bir eserdir
Tarih
NutukMustafa Kemal Atatürk · Halk Yayınevi · 201734,4bin okunma