Puan vermedi·240 syf.····Okunma: 10 Mayıs 2026 21:34 Günahları taşmış biri var ki Allah bu cezayı verdi
Merhaba arkadaşlar bu akşam #atsiz kaleminden #delikurt kitabını yorumlamaya geldim Bu kitap sade Ama oldukça etkileyici bir dil kullanır okurken kendimizi bir kahramanlık destanının içinde bulabiliriz.. Bu kitabı bana yine kitapları çok seven bir arkadaşım tavsiye etmişti iyi ki de etmiş okuduğuma hiç pişman değilim size de tavsiye ederim..
Deli kurt bir aidiyet hikayesidir hiçbir zaman oturamayacağı bir tahtın gölgesinde yaşayan aşkı ve kaderi arasında sıkışmış kalmış bir askerin hüzünlü destanını anlatmaktadır
Şamanizm izleri taşıyan Gökçen karakteri üzerinden eski Türk inançlarına ve doğaüstü motiflere yer vermektedir
Kim isterseniz kitaba geçelim: Satı kadın Çakır'ın süt anası olan ve 2 yaşında oğlu evlenme yaşayan Çakır'ı sahici bir ana kadar seven Türkmen kadınıdır büyük oğlumun niğbolu Savaşı'nda kocasına Ankara Savaşı'nda şehit verir iki kızını evlendirip gurbete göndermiştir küçük oğlu evlenme yalnız kalmıştır sipahi olan sütü olacakları çok sever..
Bala hatun Yıldırım beyazıt'ın oğullarından İsa Bey'in haremidir Türk'ün Türk'ü kırdığı o korkunç Ankara Savaşı'ndan sonra Yıldırım Beyazıt tutsak düşüp kendi canına kıyınca oğulları Beylik davasına kalkarlar büyük bir aşk da sevdiği Bana hatun 3-4 ay sonra dünyaya bir çocuk getirecektir bu çocuk erkek olur ve kendisi de davayı kaybederse kardeşleri bu çocuğu sağ bırakmazlar.
Aradan 10 yıl geçer kardeşlerin en küçüğü olan Mehmet bey Osmanlı ülkesine bey olur Çakır ile ciddi bir kızla evlenmiş Ayşe ve Fatma adında iki kızları olmuştur Çakır 10 yıl sonra Bala hatunu ve satık kadını görmek için tımarını bırakıp sadık adının köyüne gider sadık adından Bala hatun'un öldüğünü ve çocuğunun ismini Murat koyduğunu öğrenirler köylüler burada deli kurt lakabına takarlar. Satı kadın bir gün Gökçen kızın hikayesini anlatır. Bir Hızır vardır ellerindeki son sütü ve ekmeği ikram etmeleri ile başlar.Gökçen büyüdükçe güzelliği dillere destan olur bir gün avlanırken yola oraya düşen bir şehzade gökçe'yi görür ve ona aşık olur ancak Gökçe özgürlüğüne düşkündür ve evlenmek için şehzadeye zorlu bir şart koşar..
Acaba bu şart nedir?
#okudumbi̇tti̇