Kitap sevdalısı Delgado'nun 20 binden fazla kitabı vardı ve kitapları titizlikle kayıt altına alıyordu bir birleriyle kavgalı yazarları yan yana getirmeyecek kadar hassastı evinin her yanı banyo dahil kitap doluydu kitaplar buhardan etkilenmesin diye soğuk duş alıyordu.. 19 yy da Fransız yazarların kitaplarını mum ışığında okumasından etkilenip kitaplarını mum ışığında okumaya başladı ama bu ona pahalıya mal oldu ev yandı... Karısı boşanmak istiyordu ve evin parasını talep ediyordu yangından sonra evi sattı ve deniz kenarında kumsalda kitaptan bir ev yaptırdı artık burada yaşıyordu yerli halk onun büyücü olduğunu inanıyordu.. Bir davette tanıştığı Bluma'nın ondan tezi için mutlaka lazım olduğunu belirten mektubu üzerine kitabı bulmak için kağıt evi delik deşik etti ve kitabı bulup postaladı.. Ancak Bluma'ya onun ölümünden sonra kitap ulaştı .. Aslında kitabı muhtemelen kendisini hatırlayacak mı ve kendisi için bir şey yapacak mı diye görmek için istemişti... Kitap çokta elzem değildi.. Fakat ölümünden sonra geldiği için arkadaşı kitabı esas sahibine ulaştırmak istedi bu vesileyle Carlos'la tanıştı Carlos'ta kitap sevdalısıydı onunda 18 bine yakın kitabı vardı ve Delgado'nun hikayesini Carlos anlatmıştı.. Ama kitabın iadesi için Carlos tekrar buluşmak istemedi.. Zaten Delgado kağıt evi delik deşik ettikten sonra taşla tutturmaya çalışmış olmayınca kendini hapsettiği kağıt evi yıkıp ordana ayrılmıştı..