2026 75. kitabı
#primekitapavladım Epope Gururla Sunar! Bu uşak yapti bu işi ha! Hemde kusursuz yapti! Türk fantastik yazarlar arasında yeni dönemde beni memnun eden çok az yazar var. Hatta son dönemde umut vaat ettiğini düşündüğüm, sonra hayal kırıklığına uğradığım yazarlar da cabası... Ne yalan söyleyeyim, ortalama bir hikaye okurum diye düşünmüştüm. Beni utandırmasına çok sevindim. Konuyu pek anlatacak değilim, sağdan soldan okursunuz. Evet, başlıyoruz Karakter isimlerine takılmadım, tek takılıp durduğum çölü farfara diye okumaktı. Akışta Hayretle takip ettiğim karakter durumu vardı. Hayretle diyorum çünkü gelenle böyle ihtişamlı karakterler, yazarın ihtişamı unutması yüzünden saçma sapan durum içine düşerler. Buradaki 'durumdan kasıt şu: talihsizlikler zinciriyle değişen psikoloji, tavırlar, konuşmalar, başta söz edilen özelliklerin yazar tarafından unutulması. Dolayısıyla karakterin tezatlık oluşturması. Fantastik uydurma sanatıdır. Uydururken bile mantık gerekir. Yani yazarın karakter üzerindeki hakimiyeti tamdı. Ne alaka kardeşim durumu olmadı bende. Ayrıca intikamcı biri olarak karakteri çok sevdim, aşkın gözünü kör etmemesine de çok sevindim. Karakter aptal değil. Diğer karakterler de çok iyi bu arada. Beni sürekli etkileyen bir diğer şey ise 'ilahi kavram' karakter sonuna kadar kendine hakim, okura ne olduğunu hatırlatmaktan geri durmadı. Birkaç panteondan tanrılar vardı ama kendince hikayeye uyarladı. O kendince kısmını çok yaratıcı bulduğumu söylemeliyim. Yalnız tek sevmediğim şey Asena'yı Kibele'nin gölgesi gibi göstermiş olman sevgili yazar. Kin güttüm şu an sana. Şimdi merak ettiğim, çölün hatununun yavuklusunun ne zaman döneceği. Ayrıca verdiğin ipuculu gizem noktalarını da görmedim sanma. Gözüm üstünde yazar🫩 2nciyi yaz bekletme bizi. Not: genel anlatıyordum ne ara yazara fırçayla döndü anlamadım. 10 puan dehşet ve ibretle verilir
Kumların YeminiÖmer Kaan Çetin · Prime Kitap · 202629 okunma