Türk Edebiyatı Klasikleri
2026 9. kitabı
Okunma: 12 Mayıs 2026 00:00
Vee yine bir Türk edebiyatı klasiği bir solukta okundu Yazarın Gazanfer Paşa'nın Bir İkincisi kitabını da aynı lezzette okudum. Ve yazıldığı dönemleri de göz önünde bulundurunca hikayelerin, yazım tarzının, estetiğin ve kullanılan uslubun kalitesini hemen fark ediyorsunuz. Benim gibi dolu dolu edebi dil kullanılan eserleri seviyorsanız tavsiye ederim İkisini de çok beğendim ️ *Canvermezler Tekkesi, Selim Nüzhet Gerçek tarafından Fransız yazar Claude Farrère'in La Maison des Hommes Vivants (Yaşayan İnsanlar Evi) adlı eserinden uyarlanan, Türk edebiyatının ilk Gotik roman örneklerinden biri kabul edilen gizem ve gerilim dolu bir eserdir. 1913 yılında geçen hikaye, Kilyos civarında ıssız bir tekkede ölümsüzlüğü bulmuş üç kişinin (baba, oğul, torun) başkalarının hayat enerjisini çekerek yaşamalarını konu alır. *Yolunu kaybeden Ali Nâil Bey, ıssız bir yerde bulunan bu gizemli tekkeye sığınır. Tekkede yaşayan dede, oğul ve torun, asırlarca yaşamanın sırrını bulmuş, vampir benzeri ölümsüz varlıklardır. Roman, tekinsiz bir atmosfer, doğaüstü unsurlar ve gerilim dozu yüksek sahnelerle örülüdür. #denizinkitapguncesi
İnceleme
Canvermezler TekkesiSelim Nüzhet Gerçek · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 2025516 okunma