2023 718. kitabı
Selam! "Gece Sirki" kitabının yorumuyla karşınızdayım. Kitap, yurtdışında popüler olmasına rağmen ülkemizde pek çok kişinin okumadığı bir kitap. Okuyanlar arasında da beğenenlerin sayısı oldukça az. Ancak ben kitabı beğendim. Kitap neredeyse 300 sayfa boyunca oldukça yavaş ilerliyor ve gereksiz karakterlerle, zaman atlamalarıyla dolu olduğu için zihin karmaşası yaratabiliyor. Benim de kafam bir ara o kadar karıştı ki arkadaşlarıma sormak durumunda kaldım, "Bu kitapta neler oluyor?" diye. Bu açıdan benim için gereğinden fazla karmaşık bir yapıya sahipti. Eğer okumayı düşünüyorsanız bunları göz önünde bulundurmanızı tavsiye ederim. Kitabı sevmemin en büyük sebebi Marco ve Celia'nın yaşadığı aşk hikayesi. Bunun yanı sıra düello hazırlıkları ve sirk ortamı da çok güzeldi benim için. Orijinal bir kurguya sahip olduğunu düşünmem ve kitabı beğenmememe rağmen daha iyi işlenebileceğini düşünüyorum. Bu nedenle bir puan kırmaya karar verdim. Daha fazlasını kırmak istemedim. Benim için 4 puandan daha azı ya da çoğu olmayan bir kitaptı.
Fantastik
Gece SirkiErin Morgenstern · Pegasus Yayınları · 2012444 okunma