Kırlangıç Çığlığı benim için sadece bir polisiye roman olmadı; aynı zamanda insan psikolojisini, geçmişin yükünü ve vicdan kavramını sorgulatan bir kitaptı. Ahmet Ümit’in dili her zamanki gibi akıcıydı. Olaylar ilerledikçe merak duygum hiç azalmadı ve kitabı elimden bırakmadan okumak istedim.
En çok hoşuma giden şeylerden biri karakterlerin gerçekçi olmasıydı. Özellikle Başkomiser Nevzat’ın olaylara yaklaşımı, yaşadığı iç çatışmalar ve duygusal yönü hikâyeyi daha etkileyici hale getirdi. Sadece katili bulmaya odaklanan bir polisiye değil; insanların geçmişte yaptığı hataların bugünlerini nasıl etkilediğini anlatan derin bir romandı.
Kitap boyunca İstanbul’un atmosferini de çok güçlü hissettim. Mekân tasvirleri sayesinde olayların içindeymişim gibi hissettim. Bunun yanında bazı bölümlerde tempo biraz yavaşladı ama final kısmı bütün merakı karşılayacak kadar güçlüydü.
Genel olarak Ahmet Ümit yine sürükleyici ve düşündürücü bir eser ortaya koymuş. Polisiye sevenler için kesinlikle okunması gereken bir kitap olduğunu düşünüyorum. Ben okurken hem gerildim hem de karakterlerin duygularını gerçekten hissettim.