Kırlangıç Çığlığı Konusu

Acıyı gördüm. Gözlerinin ortasında bir çiçek gibi büyüyen irisin önce ağır ağır büzülmesini, ardından çığlık gibi ansızın patlamasını gördüm. Titreyen dudaklar, bal mumuna dönüşen yüzleri, çöken yanakları, irileşen elmacık kemiklerini, birer mağara gibi derinleşen göz çukurlarını, kurumuş ağızların içinde pelteleşen dilleri gördüm. Anladım ki benliğimizin farkına vardığımız an, acının pençesinde kıvrandığımız andır. Çığlık değil, ürperiş değil, evet, nereden geldiğini bilmediğim o vahşi iniltiyi kalbimin derinliklerinde duydum. Soluksuz kaldım, boğazım kupkuru, alnım ateşler içinde, tuhaf bir hülyaya kapılmışım gibi sürüklendim o dipsiz boşlukta. Hayatın en karanlık sırrıyla yüzleştim. Karanlığın her aşamasından geçtim, akan kanın sesini duydum, ölümün serinliğini damarlarımda hissettim. Geçmişin kamburunu çoktan söküp attım sırtımdan. İnsanın insanı öldürdüğü o ilk ânı gördüm, katilin zafer haykırışını, kurbanın korku çığlığını işittim. Her an uyanmaya hazır o muhteşem dürtüyü bastırmak, insanlığın en masum haline, en saf doğasına dönmemek için yıllarca ihanet ettim kendime. Kendimle birlikte bütün dünyayı da kandırdım. Neredeyse başaracaktım ama bırakmadılar, benim adıma onlar öldürmeye başladılar. İşte bu yüzden geri döndüm...
Tasarımcı:
Utku Lomlu
Utku Lomlu
Tahmini Okuma Süresi: 11 sa. 20 dk.Sayfa Sayısı: 400Yayınlanma Tarihi: Nisan 2018Yayınevi: Everest YayınlarıOrijinal Adı: Kırlangıç Çığlığı
ISBN: 9786051852478Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak

Leyla

@saksidakitap
03 Aralık 2022 16:55
Puan vermedi
Yazarın okuduğum yedinci kitabı. Okuduklarım arasında en sevdiğim değil ama keyifle okuduğumu söyleyebilirim.Yine cinayetler, yine katil ve yine Nevzat Başkomser. Güzel bulduğum yer, katili kitabın ortasında bulmama rağmen son düzlükte öyle bir ters köşe oldu ki katil aslında bir katil ama aranan esas katil değil. Eksik bulduğum yer ise yan karakterlerin bazı yerlerde yüzeysel olarak kaleme alınması, bu da kitabı yüzeyselleştirip daha çok bağlanmama engel oldu diyebilirim.Evet dili ve konusu ağır bir kitap değil ama hep olay yazısı merceğindense aralara durum yazıları serpiştirilmesini çok isterdim. Sadece tek yönden yoğun yazım beni rahatsız ediyor. Ama bir polisiye kitabı olduğunu göze alırsak nedenini anlamış oluruz. Kitabın ortasından sonuna doğru merak duygusu okuyucuya iyi verildiğinden dolayı katili öğrenebilmek için kitabın başından kalkamıyorsunuz. Neyse. Ahmet Ümit'in kalemiyle tanışmamış ya da tanışık olmanıza rağmen daha iyi kaynaşabilmek için okuyabileceğiniz güzel bir eser. İyi okumalarr
69 etkileşim
burcu

burcu

@Burcuokurr
22 Ocak 14:48
10/10 puan verdi
Ahmet Ümit
Yine bir Ahmet Ümit romanı ve yine Başkomser Nevzat kitabı ile karşınızdayım. Daha önce okuduğum Ahmet Ümit romanlarını bence sollayıp geçen bir roman Kırlangıç Çığlığı. Ahmet Ümit’e hayran kalarak okudum. Çok ince eleyip sık dokumuş. Efsaneye köre kırlangıçlar uçarken çığlıklar atarlarmış. Bu çığlıklar göçte kaybettikleri eşleri, dostları için hüzün çığlıklarıymış. Bundan neden bahsettim tam bilmiyorum ama okuduktan sonra anlayacaksınız. Çaresizliğin insanı getirdiği son noktayı görüyoruz bu kitapta. Çocuk organ kaçakçılığı, mülteci sorunu, çocuk tacizcileri, geçmeyen travmalar, öfkenin son durakları, seri katiller… Hepsi bu kitapta mevcut. Okudukça belki Başkomiser Nevzat gibi sizde empati yapacaksınız belki de Komiser Ali gibi hiç affedemeyeceksiniz. 2012 yılı 12 cinayet ve Körebe lakaplı seri katil 2017 yılı ve yeniden çocuk tacizcilerinin öldürüldüğü cinayetler… Körebe kim? Körebe çocuk tacizcilerini öldüren işini profesyonel yapan bir katil. Peki bir insan hiç sebep yokken gözünü kırpmadan bu 12 tacizciyi öldürebilir mi? Katillerin altında ne gibi travmalar yatıyor. Suçluları yakalamak sorunu kökten çözer mi? Asıl onların öldürme sebeplerine bakmak gerekmez mi? Cümlelerim bölük pörçük, tam toparlayamadım. Ama ne yazarsam size spoiler vermiş olacağım. Şunu söyleyebilirim ki polisiye okurları bu kitaba bayılacaktır. Okumanızı tavsiye ederim İYİ OKUMALAR…
33 etkileşim
A. Dönmez

A. Dönmez

@zemnod_A_
15 Haziran 15:56
9/10 puan verdi
Merhaba Ahmet ÜMİT’le ilk tanışmam “Kırlangıç Çığlığı” sayesinde oldu. Yazarı neden bu kadar geç keşfettiğime üzüldüm doğrusu. Kitaba gelecek olursak kurgusuna ba-yıl-dım. Son sayfalara kadar asla spoiler vermiyor hikaye. Sağ kulağının bir kenarı kesik, gözleri kadife bağla bağlanmış, ensesinden tek kurşunla vurulmuş ve yanına bir oyuncak bırakılmış halde bulunan cesetler. Kim bu “Körebe” lakaplı katil? Bu seri katili bulmak için canını dişine takan Nevzat komiser ve ekibi. Olay aydınlanana kadar yaşanan gelişmeler.. Zanlının ve suçlunun penceresinden birer kanat açıyor yazar. Psikolojik tahliller yerli yerinde. Sayfalar aktıkça merak duygusunu körüklüyor hikaye. Sürükleyici bir kitaptı çok beğendim ve yazarın diğer kitaplarına karşı da ilgi uyandırdı kesinlikle bende. Keyifli okumalar:)
4 etkileşim
Okuyunazizimmm

Okuyunazizimmm

@dilekkkkk
22 Haziran 06:25
9/10 puan verdi
Uzun zaman olmuştu Ahmet Ümit’in kitaplarından birini okumayalı. Bence Türk edebiyatında polisiye roman türünün en güzel yazarlarından biri Ahmet Ümit. Bu yüzden de bir solukta bitiveriyor kitaplar, bitince de garip bir hüzün kaplıyor beni. Kitaplarının başkahramanı Baş komiser Nevzat ve
8 etkileşim
s

s

@silailic
13 Temmuz 16:11
9/10 puan verdi
ahmet ümitin akıcı bir dile sahip olduğunu bildiğim için hacerden ödünç almıştım, yazın okumuş olayım diye. bereketli bir yazar. sadece polisiye değil, sosyoloji ve psikolojide de okuyucusunu tatmin ediyor. karakterlerin içsel durumunu betimlerken onların yaratıcısı olmanın hakkını veriyor, karakterlerine 3. kişi olarak yaklaşmaması okuyucuya da yansıyor. bunu, 1. kişi ağzıyla kurguladığı romanlarda başarması onun kaleminin gücünü gösteriyor. katilin kim olacağını ince detaylardan bulacağımı düşünüp murathana tahmin ve gözlemlerimi yazdım. benimle içten içe eğlendiyse çok utanırım çünkü kitap tamamen ters köşe yapmış. ahmet ümitin klasik kurgusu, katili yerleştir ama ipuçlarını aralıklı olarak sakla ki okuyucu diğerlerinin katil olduğundan şüphelensin. kitabın sonuna gelince göster o uzak ipuçlarını... kitabın sonlarına gelene kadar katil açıklanmadığı için alelacele bitirilmiş ve tatmin etmeyecek bir son okuyacağımı düşünmüştüm. bunda da yanılmışım. büyük yazarsın.
3 etkileşim

45-54 Yaş
55-64 Yaş
65+ Yaş

Ahmet ÜmitYazar · 39 kitap
Ahmet Ümit, 1960’ta Gaziantep’te doğdu. 1983’te Marmara Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü’nü bitirdi. 1985-1986 yıllarında, Moskova’da, Sosyal Bilimler Akademisi’nde siyaset eğitimi gördü. Şiirleri, 1989 yılında Sokağın Zulası adıyla yayımlandı. 1992’de ilk öykü kitabı Çıplak Ayaklıydı Gece yayımlandı. Bunu Bir Ses Böler Geceyi, Agatha’nın Anahtarı, Şeytan Ayrıntıda Gizlidir adlı polisiye öykü kitapları izledi. Hem çocuklara hem büyüklere yönelik Masal Masal İçinde ve Olmayan Ülke kitapları ile farklı bir tarz denedi. 1996’da yazdığı ilk romanı Sis ve Gece, polisiye edebiyatta bir başyapıt olarak değerlendirildi. Bu romanın ardından Kar Kokusu, Patasana ve Kukla yayımlandı. Bu kitapları Ninatta’nın Bileziği, İnsan Ruhunun Haritası, Aşk Köpekliktir, Beyoğlu Rapsodisi, Kavim, Bab-ı Esrar, İstanbul Hatırası, Sultanı Öldürmek,Beyoğlu’nun En Güzel Abisi ve Elveda Güzel Vatanım adlı kitapları izledi. Ahmet Ümit’in, İsmail Gülgeç’le birlikte hazırladığı Başkomser Nevzat-Çiçekçinin Ölümü ve Başkomser Nevzat-Tapınak Fahişeleri, Aptülika (Abdülkadir Elçioğlu) ile birlikte hazırladığı Başkomser Nevzat-Davulcu Davut’u Kim Öldürdü? ve Bartu Bölükbaşı ile birlikte hazırladığı Elveda Güzel Vatanım-İttihatçıların Yükselişi adlı çizgi romanları da bulunmaktadır. Eserleri yirminin üzerinde yabancı dile çevrilmiştir. Yazarın tüm yapıtları Everest Yayınları tarafından yayımlanmaktadır.

Kırlangıç Çığlığı Sözleri ve Alıntılar

Muallim

Muallim

@Muallim_7ok
16 Mart 2019 23:17
"Allah kimseyi vatansız, yurtsuz bırakmasın"
1.696 etkileşim

07 Ağustos 14:13
"...her şey normale döner."
107 etkileşim

08 Ağustos 14:06
"Biz olanı biteni unuttuk, davamızı Allah'a havale ettik."
61 etkileşim
Şeyma Gülmez

Şeyma Gülmez

@Seyma90
04 Temmuz 22:54
Güzeldi. Bütün bedenine sinen o ağır bakışlarında derin bir endişe okunuyordu.
11 etkileşim

08 Ağustos 12:26
"... hepsi geçecek..."
60 etkileşim

Kırlangıç Çığlığı İletileri

Tümünü gör
🌿Merhabalar🌿 #188501228 E-KİTAPLAR Telegram E-kitaplar t.me/Pdf100000kitapa... Sayfama gelip bu iletiyi okuyorsan, bence kitap önererek yorumunu da ekleyebilirsin, şimdiden teşekkürler 🙏🙏 Her öneri birbirinden değerli benim için🥰 Değerli
“Bu dünyada haklı olmak, adil olmak, ahlaklı olmak hiçbir işe yaramaz. Güçlü, cesur, acımasız olacaksın. Başka türlü ayakta kalamazsın.”
Kırlangıç Çığlığı
Kaç yaşında olursa olsun, herkes kendi yanlışıyla yüzleşmeli. Kendi zayıflığını, kendi alçaklığını, kendi rezilliğini bilmeli. İnsan bundan anlar. Çünkü doğası böyle.