Metin Özdemir

Metin Özdemir
@Deliyurek007
Sınıf Öğrt, Üstün Potansiyelli Bireylerin Eğitmeni, Akıl Zeka Oyunları, IB PYP,TBT Eğitmeni,OyunTemelli Mat Öğrt, Hızlı Okuma,Kitap Seçme Kılavuzu,Yazar,Drama
Lisans
İstanbul
Bursa, 1 Haziran 1979
9570 okur puanı
Temmuz 2015 tarihinde katıldı
Sabitlenmiş gönderi
Çocuğunuz İlkokula Hazır Mı? Röportajı
Değerli 1000Kitap'taki anne babalar! "Çocuğunuz ilkokula hazır mı?" sorusuna cevap arayan veliler videoyu izlemesini tavsiye ederim. youtu.be/YV1ohH8O_aM Ayrıca şu ana kadar 116 bölüm olan "Eğitim Hayat Dersleri Videoları" nı kaçırmayın derim. Oğlumla birlikte Türkiye'nin en çok akıl zeka oyunu tanıtan ailesiyiz. 128 akıl ve zeka oyunu kuralları ile sizleri bekliyor. 9 yaşında 1000 kitap bitirmiş bir oğlum var. Şu an 1030.kitabını bitirdi. Okumayı çok seviyoruz. Instagram adresim instagram.com/mto007?igshid=O... Türkiye'de 1000Kitap'ta en çok alıntı paylaşan bir okurum. Kanalda ayrıca akıl zeka oyunları, ilkokul etkinlikleri, Matematik dersinin eğlenceli dünyası, evde çocuklarınız ile oynayabileceğiniz birçok etkinlik sizleri bekliyor. İlginiz ve destekleriniz için çok teşekkür ederim. İyi ki varsınız 💐 youtube.com/@okueglenogren-...
Reklam
88 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
·
1 saatte okudu
Okula Giden Robot
Okula Giden RobotMuzaffer İzgü
7.2/10 · 27 okunma
Yahu 'Uykum var' diyorum, 'Eh dinle, şimdi bitiyor' diyordu. Zorla bana o uzun masalı dinletti. Ondan sonra da benim uykum kaçtı.
Bilgi YayıneviKitabı okudu

Okur Takip Önerileri

Tümünü Gör
288 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
·
17 saatte okudu
Reklam
Goleman'a göre (1998) duygusal zekâ (EQ), kendi duygularımızı tanımamızı, anlamamızı ve yönetmemizi sağlayan, başkalarının duygularını da tanımamıza, anlamamıza ve etkilememize yardımcı olan becerilerdir. Başka bir deyişle kendi duygularımızın farkında olmak ve başkalarının duygularını da değiştirebileceğimizi bilmek anlamına gelir. Duygusal zekâ bireylerin, ikilemlerle karşı karşıya kaldıklarında bunları çözmelerinde, kendilerini ve diğerlerini motive etmeleri gerektiğinde, işbirliği içerisinde çalışmaları gerektiğinde ya da duygusal olarak güvende hissetmelerinde yardımcı olur.
Destek YayıneviKitabı okudu
Subotnik, Olszewski-Kubilius ve Worrell (2012) de alan temelli yetenek, yaratıcılık, ilgi alanları, zihniyet (mindset) gibi motivasyonu da özel yetenekliliğe katkıda bulunan bir yapı olarak görmektedirler. Özellikle yetenek gelişiminde azim olarak nitelendirilen motivasyon üstün başarının merkezinde yer alır (Duckworth vd., 2011) ve bireyin yeteneğini geliştirme firsatlarını görmesinde ve bunlardan yararlanmasında da önemli bir rolü vardır.
Destek YayıneviKitabı okudu
Zihinsel gelişim bebeklik döneminden itibaren değerlendirilebilir. Bebeğin anlamlı bakışları, uyaranlara verdiği tepkiler, oyuncaklara dikkatini vermesi vs. bunun bazı göstergeleridir. Ancak sağlıklı zekâ değerlendirilmesinin yapılabilmesi için zekâ testleri gibi standart araçlara ihtiyaç duyulmaktadır. Çok küçük yaşlarda yapılan değerlendirmelerin çocukların hızla geliştiği döneme denk geldiği için sağlıksız sonuçlar verebileceği göz önünde bulundurulmalıdır.
Destek YayıneviKitabı okudu
Kendine güvenen öğrenciler başarılı olmak için başkalarının onlara inanmasına gerek duymaz. Özgüvene sahip olmaları onlar için yeterlidir.
Destek YayıneviKitabı okudu
Biz anne baba ya da öğretmen olarak çocuğumuzun etkili iletişim becerisine sahip olması için neler yapabiliriz? Temelde onlara rol model olabilmek en önemlisidir. Bizim iletişim kurma tarzımız onlara yansır. Telefonda konuşurken farkında olmadan ayak ayak üstüne koyarak oturmuşum. İki dakika sonra 3 yaşındaki kızımın oyun oynarken telefonuyla konuştuğunda aynı pozisyonda oturduğunu fark ettim. İnanılmaz hızlı bir şekilde bizi taklit etmeyi öğreniyorlar ve sadece iyi yönleri değil yaptığımız iletişim hatalarını aynı hızda kodluyorlar.
Destek YayıneviKitabı okudu
Reklam
Zihinsel değerlendirme, çocukların eğitimsel süreçlerini yönetebilmek adına kararlar alma konusunda aileyi yönlendirebilmesi için uzmana ışık tutan değerlendirmeleridir. Her ne kadar ülkemizde bu değerlendirme araçlarına aşırı ilgi olsa da, eğitimsel müdahaleler ya da çocuğun gelişimi ile ilgili kararlar alınma konusunda kullanılmayacaklarsa uygulanmamalıdırlar. Ancak eğer uygulanmasını gerektiren durumlar var ise çocuğa değerlendirme öncesi mutlaka bilgi verilmelidir. Yanlış yaklaşımlar ya da kullanılan "sınav", "değerlendirme", "test" gibi ifadeler çocuğun kaygılanması na ve gerçek potansiyelini ortaya koymada sorun yaşamasına neden olabilmektedir. Oysa bizim amacımız çocuğun potansiyelini değerlendirmektir. Dolayısıyla tam olarak istediğimiz bilgiye sağlıklı bir şekilde ulaşmamış oluruz. Ayrıca "Oyun oynayacaksın", "Çok eğleneceksin", "Eğlenceli olacak" gibi ifadelerden de uzak durmak gerekir. Çünkü bu tarz ifadeler de çocukların akıllarında beklenti oluşturur ve değerlendirme sırasında bu beklentileri karşılanmadığı için hayal kırıklığı yaşamasına neden olabilir. Değerlendirme öncesi mümkünse çocuğun uzmanla tanışmış olması ve değerlendirmenin daha sonra yapılması daha iyi olacaktır. Eğer bu mümkün değilse, değerlendirmeye git meden önce çocuğa "Seni tanımak isteyen bir abla/ağabey var. İsmi Aysu/Kerem. Seni tanımak için seninle yalnız çalışmak istiyor, sana soracağı bazı sorular varmış ama ayrıntısını ben de bilmiyorum. Ben seni dışarıda bekliyor olacağım. İstediğin zaman yanıma gelebilirsin" diyerek onu yönlendirebilirsiniz.
Destek YayıneviKitabı okudu
Çocuklarınızın sorduğu soruları küçümsemeyin! Sorular merakın ve zekanın belirtileridir.
Destek YayıneviKitabı okudu
Yetenek şifresinin üç temel etmeni bulunmaktadır. Bunlar: 1. Derinlemesine alıştırma (bıkmadan usanmadan pratik etme) 2. Ateşleme (motivasyonel yakıt, tutku, azim) 3. Usta koçluktur (doğru yönlendirebilecek öğretmen ve mentorlarla buluşabilmek)
Destek YayıneviKitabı okudu
Unutmayın büyük dehalar bile çoğu zaman hor görüldü ama çığır açacak fikirleri hayatımızı değiştirdi.
Destek YayıneviKitabı okudu
Bilindiği gibi Hitler pek çok kaynakta bir deha olarak görülmekte ve kabul edilmektedir. Ne var ki kendi duygularını yönetemeyen, dahası başka insanların duygularını da fazlasıyla hiçe sayan, empati sergileyemeyen, başka bir deyişle duygusal zekâdan yoksun bir lider olduğu aşikârdır. Bu noktadan baktığımda her zaman zihinsel kapasiteyi bir gemiye, duygusal zekâyı da dümene benzetirim. Zihinsel kapasitemizi nasıl kullanacağımız konusunda bize yol gösteren duygularımız ve içsesimiz olduğunu düşünüyorum. Bir başka deyişle Antik Mısırlıların da inandıkları üzere "Gerçek zekâ kalptedir" sözüne katılıyorum.
Destek YayıneviKitabı okudu
Duyguların sadece isimlerini bilmek, ağlayan suratın karşılığı olarak "üzüntü" gibi eşleştirmeler yapmak belli durumlarda kendi duygularımızı fark edebildiğimiz anlamına gelmiyor. Bu nedenle, çocuğumuz ya da öğrencimiz üzgün, korkmuş, utanmış vs. olduğunda bunu o anda bedeninde nerede hissettiğini, bu duygunun ona ne hissettirdiğini konuşmak yararlı olacaktır.
Destek YayıneviKitabı okudu
66,4bin öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.