Puan vermedi·144 syf.··Beğendi
· Herkese merhaba
Bugün, Dervişin Teselli Koleksiyonu’nun beşinci kitabı Duayı Yeniden Keşfetmek ile geldim.
İnsan hem bedensel hem manevi bakımdan zayıf bir varlıktır. Hayattan aldığı her keyfin içinde bile bir sıkıntı duygusu veya hüzün yaşar.
Tam da bu yüzden kendine bel bağlamaktansa, sırtını gücü sınırsız ilahi iradeye, Allah’a yaslamak ister.
Üzüntüleri bertaraf etmek, arzu ve ihtiyaçlarına kavuşmak, korkulanın başa gelmemesi , şeytanın ve kötülerin şerrinden korunmak ,beden ve ruh sağlığı , dünya ve ahiret mutluluğu için dua ederek Allah’a teslimiyeti ve Allah’ın onayı olmadan hiçbir şeyin olmayacağını peşinen kabul etmiş oluruz.
Dua zamanı,Allah'ın dergâhında acizlik ve zayıflığımızı idrak edip, kibir ve egoizmi geride bırakarak kul olduğumuzu derinden hissettiğimiz özel bir tecrübedir.
Kitap, bu özel tecrübeyle ilgili okuyucuyu sorgulamaya, iç dünyasını yoklamaya ve duasını bilinçle yapmaya davet eden, yol gösteren bir kaynak niteliğinde.
Çok çok beğendim.
Duam neden kabul olmuyor demiyoruz, Allah var gam yok diyoruz.
Keyifli okumalar