2026 53. kitabı
Okunma: 13 Mayıs 2026 10:26
Herkese merhabalar Bugün size çok sevdiğim birinden hediye gelen bu kitabın yorumu ile geldim... Fahrenheit 451 benim için sadece kitap yakılan bir distopya değildi; insanların düşünmekten korktuğu, sessizliğin bile kontrol altında olduğu bir dünyanın aynası gibiydi. Okurken en çok ateşin değil, insanların yavaş yavaş hissizleşmesinin ürkütücü olduğunu düşündüm. Çünkü kitapta yasaklanan şey aslında kitap değil; sorgulamak, yalnız kalmak ve gerçekten hissetmekti. Ray Bradbury’nin geleceği tahmin etmekten çok, insanın değişmeyen zaaflarını gördüğünü düşündüm. İnsanların sürekli ekrana bakması, hızlı tüketmesi, düşünmeye vakit ayırmaması… Kitapta anlatılan dünya bazen bugünün abartılmış bir yansıması gibi geliyor. En ürkütücü tarafı da şu: Oradaki insanlar baskıyı fark etmiyor bile, çünkü rahatlığa alışmış durumdalar. Gerçi günümüz içinde geçerli bence! Kitap bence temel olarak şunu vermek istiyor.. İnsan bir şeyi kaybetmeden önce onu sorgulamayı bırakıyor. Bu kitaptan çıkarılması gereken en önemli şey, düşünmenin ve merak etmenin insanı gerçekten özgür yaptığı. Çünkü insanlar sorgulamayı bıraktığında, zamanla neyin doğru neyin eksik olduğunu da fark edememeye başlıyor. Kitaplarla kalın sorgulamaktan da asla vazgeçmeyin #reklamdegildir #leylanınkitapları #fahrenheit451 #raybradbury
Fahrenheit 451Ray Bradbury · İthaki Yayınları · 2022108,4bin okunma