2026 4. kitabı
Okunma: 14 Mayıs 2026 02:29
!!biraz spoiler içerir!! Çok keyifle okuduğum, karakterlerin kesişimlerini de aynı keyifle izlediğim bir okuma deneyimi yaşadım. Kitabın dili de çok akıcıydı; sayfalar hiç yormadan aktı gitti. Aslında kısaca; hayatın belirli dönemlerinde dört karakterin farklı nedenler ve amaçlar uğruna bir dükkanda bir araya gelişini ve sonrasında gelişen olaylar zincirini anlatıyordu. Ve bana hayatın telaşı içinde attığımız adımların, okuduğumuz kitapların, mola verdiğimiz yerlerin; belki bir sabah işe geç kalmanın ya da erken gitmenin bile neleri değiştirebileceğini hatırlatan bir kitap oldu. Yakın zamanda okuduğum Gece Yarısı Kütüphanesi kitabını da sık sık anımsadım. Çünkü bazen küçücük bir olay bile başka hayatlara dokunup her şeyi değiştirebiliyor. Mesela Alix ceza almasa dükkâna gelmeyecekti, dükkâna gelmese Carol’un hayatı bambaşka ilerleyecekti ve belki de bebeği hiç olmayacaktı. Bu küçük ihtimallerin birbirine bağlanışını okumak beni çok mutlu etti. Umarım sizi de mutlu eder. not: inceleme gibi düşünmeyiniz, yalnızca kendi deneyimlerim.
Küçük Mucizeler DükkanıDebbie Macomber · Martı Yayınları · 201816,1bin okunma