2026 11. kitabı
Selamlarrr... Mektup Arkadaşım (Pen Pal), Bookstagram’da hakkında o kadar çok yorum gördüğüm bir kitaptı ki doğal olarak beklentim Everest’e tırmandı Dark romance’in kraliçesi, sonu hayatınızı değiştirecek, Aidan’a âşık olmadan bitiremezsiniz gibi yorumlar görünce merak etmemek elde değildi. Yazarı zaten seviyorum. Kendisiyle tanışmam Queen & Monsters serisi sayesinde olmuştu ve o seriye bayılmıştım. Bu yüzden beklenti daha da yükseldi. Kitabı bitirdikten sonra ise benim için sonuç biraz daha eh, güzeldi ama bu kadar da değil oldu. Kitap kocası Michael’ı yeni kaybetmiş olan Kayla Reece ile başlıyor. Cenaze gününde hapishaneden gelen gizemli bir mektup alıyor. Mektupta yalnızca şu yazıyor. “Gerekirse sonsuza dek beklerim.” Altında ise tek bir imza: Dante.Kayla bu mektuba cevap verince Dante ile aralarında başlayan yazışmalar zamanla daha derin, daha kişisel ve daha yoğun bir hale geliyor.Aynı dönemde eski çatısı akan evini yeniletmek için çağırdığı çatı ustası Aidan da hikâyeye dahil oluyor.Yakışıklı, esprili,karizmatik ve oldukça çekici klasik paket . Kayla ile Aidan arasındaki çekim çok hızlı şekilde ilerlerken evde de tuhaf olaylar yaşanmaya başlıyor. Sesler, nesnelerin yer değiştirmesi,mutfak dolaplarının açılması, elektriklerin gidip gelmesi vb .... Hikâye mektuplaşmalar, tutkulu sahneler, gizem ve hafif paranormal dokunuşlarla böylece ilerliyor. Kitabın ilk yarısı gerçekten akıcıydı.Mektuplar merak uyandırıyor, Aidan ile gelişen ilişki eğlenceli ve tempolu ilerliyor. Okuması kolay, sayfalar hızlı akıyor. Özellikle baharat sevenler için erotik sahneler oldukça bol ve detaylı yazılmış Ama karakter derinliği konusunda bence ciddi eksikler vardı. Kayla’yı yeterince hissedemedim. Yas süreci, travmaları ve iç dünyası çok daha derin işlenebilirmiş. Çoğu zaman fazla pasif ve biraz naif kaldı.Aidan ise tam anlamıyla klasik mükemmel erkek paketi gibiydi.Karizmatik,koruyucu,seksi.Ama bunun dışında karakterine dair daha gerçekçi katmanlar, kusurlar veya güçlü bir iç dünya göremedim. Bu yüzden Kayla ile arasındaki bağ bana daha çok fiziksel çekime dayalı geldi, duygusal derinlik eksikti. En büyük problemim ise son bölümler oldu. Son kısım kesinlikle şaşırtıcıydı ve gerçekten vay be dedirtti. O kısmı sevdim. Ama sonrası toparlama kısmı bana biraz aceleye gelmiş gibi geldi.Her şeyi açıklama çabası bazı yerlerde mantığı zorladı. Kısacası Pen Pal, benim için abartıldığı kadar iyi değildi. Daha çok akıcı, şok etkisi ve ters köşe üzerine kurulu bir kitap. Eğlendim mi Evet. Bayıldım mı Pek değil. Puanım: 3/5 Dark romance + paranormal dokunuşlar + ters köşe seviyorsanız şans verebilirsiniz. Ama beklentiyi arşa çıkarmayın derim, yoksa benim gibi biraz hayal kırıklığı yaşayabilirsiniz .
Mektup ArkadaşımJ.T. Geissinger · Juno Kitap · 2025379 okunma