2026 28. kitabı
Selam kızlar! Visal kitap yorumuyla geldim Konusu: Üniversite sınavına hazırlanan 20 yaşındaki Ahuşan abisinin ona sürpriz doğum günü hazırladığı esnada hoşlandığı çocuk tarafından kimsenin olmadığı tenha bir köşeye çağrılır. Gitmek istemeyen Ahu buna zorlandığındaysa yardımına abisinin en yakın arkadaşı olan Demir yetişir. O günden sonra ne Ahuşan Demir’e abi gözüyle bakar ne de Demir geçmişte bastırdığı hislerini tekrar bastırmaya niyetlidir. Yorumum: Beni bilen zaten Hümeyra’nın kitaplarını ne kadar sevdiğimi ve okumaktan asla bıkmayacağımı çok iyi bilirr.‍ Çünkü öyle bir anlatım tarzı var ki sanki kitabı okumuyorum bizzat yaşıyorum. Tüm duyguları iliklerime kadar bana hissettiriyor, kalbime işliyor. Bu yüzden Hümeyra kitaplarına karşı her zaman ayrı bir sempatim olacak Visal kitabını bu kadar geciktirmiş olma sebebimse, kim olduğunu hatırlamıyorum ama birisi bana bu kitap hakkında biraz kötü bir yorum yapmıştı ve ben bundan çok etkilenmiştim. Sanki okursam sevmeyecekmiş gibi hissediyordum ve hümeyra’nın kitabını sevmemek istemiyordum o yüzden bir türlü okumamıştım ama iyi ki bu önyargımı geç de olsa kırdım ve bu muhteşem kitapla, karakterlerle tanıştım. Bana onu diyen kişiyi bulursam aklıma çok hain planlar var ama bulamıyorum. O kişi haline şükretsin diyorum yani Visal’in de yine anlatım tarzı aşırı güzeldi. Kalın bir kitap olmasına rağmen okurken beni hiç sıkmadı ve tam aksine kitap okuyamama durumu içerisine girdiğim bir anda imdadıma yetişerek beni o korku dolu günlerin pençesinden kurtardı. Olayların işleniş tarzı, karakterlerin kişiliği ve birbirlerine olan tavırları kitabı aşırı büyük bir merak ve heyecanla okumama sebep olduu Demir… öyle güzel seviyordu ki ağzını her açıp Ahu’ya olan duygularını şiirsel diliyle aktardığında ağzım açık satırları okudum… Adam beni gerçekten büyükedi ve ondan bu kadar etkilenmeyi hiç beklemiyordum çünkü kitabın başında sanki ona karşı çok bir sempati duyamayacakmış gibi bir hissiyat içerisindeydim ki bu hissiyatı iki cümlesi ile anında bertaraf ettiiiii Kitabın sonuna kadar asla pes etmeyip her daim Ahu için çabalaması, karakterinden ödün vermemesi beni çok etkiledi ve kendisi safe place erkek karakterlerinden birisi oldu Ahuşan… ailesi tarafından yalnız bırakılan bir kadındı bana göre. Hayalleri vardı, bu hayalleri için çabalayacak gücü de vardı fakat ailesi yüzünden hayallerine ulaşırken tonla dert ile mücadele etti. Başına gelenlerden sonra bile okulundan vazgeçmeyip kendisi için çabalamasıysa beni gerçekten çok etkiledi. Ama Demir adam gibi adam çıkmayıp kötü bir insan olsaydı da Ahu güzel bir hayata sahip olamasaydı diye düşünüp ailesine kinlenmekkten öteye gidemiyorum. Ben aile içi sırt dönmeleri ve ihanetlere kolay atlatabilen birisi değilim ve Ahu’nun yaşadığı o yalnızlık hissi, tek başına mücadele edişi benim kanıma çok dokundu. Kitabın sonunda her ne kadar her şey yoluna girmiş olsa bile ben Ahu’nın ailesini hiçbir zaman affedebileceğim zannetmiyorum Sevda Ahu’nun ailesi haricinde nefret ettiğim bir karakter. Beni sinirden krize soktu!!! Ya buraya ona olan nefretimi nasıl aktarabileceğimi düşünüyorum ama aktaramam çünkü öyle bir nefret ki kelimeler yetersiz kalıyor yani karşımda olsa saçını başınıyolardım gerçekten aşırı sinirimi bozuyor çünkü. Ben kitapta karakterlerin işleniş tarzını olayların akışını gayet güzel buldum ve okurken çok keyif aldım. Yalnızca son 100-50 sayfalar olmasaydı da olurmuş gibi geldi. Yani kitap bir 500 sayfa olsa benim için idealdi sanırım. Bunun haricinde kitaba dair hiçbir kötü düşüncem olumsuz yorumum yok. Gayet keyifli bir okuma oldu, Hümeyra kaleminden her daim başucumda tutacağım yeni bir kitabım daha olduu Eğer mahalle kurgusu olsun, tek kitap olsun, bebeği gibi seven erkek karakter olsun, güçlü kadın karakter olsun, ailevi problemler de bol bol olsun ve sinir krizi geçireyim diyorsanız visal kitabına kesinlikle şans vermelisiniz diyorum. Trope: •Mahalle kurgusu •Tek kitap •Abimin arkadaşı •Önce seven erkek karakter •Zor seven kadın karakter ️9/10
Visal - Ahu DöngüsüHümeyra · Dokuz Yayınları · 2024722 okunma