Selam kızlar! Şafak Vurgunu kitap yorumuyla geldim
Konusu: Genelkurmay Başkanının kızı olan Işıl Atabey ailesinin mesleklerinden kay aklı hep baskı içinde büyümüştür bu sebeple özgürlük kazanma amacıyla Fransa’ya taşınmak için babasını ikna eder. İki yıl Fransa’da kalıp ressamlık olan mesleğini icra ettikten sonraysa kendi sergisinde s!lahlı saldırıya uğrayıp sağ kolunun hissini bir süreliğine kaybeder. Kızının saldırıya uğradığını öğrenen babasıysa onu hemen Türkiye’ye getirir ve kızını koruması için en güvenilir askerlerden biri olan Ecevit Demirhan ile anlaşmalı olarak evlendirir.
Yorumum: Uzun zamandır Şevval’den kitap okumuyordum ve Şafak Vurgunu’nu okurken onun kalemini ne kadar sevdiğimi, yazdığı satırları okurken dinlendiğimi hatırladım İnsanı yormayan, akıp giden bir kalemi var bu sayede olayların hiçbirini anlamakta zorluk yaşamıyor veya kitabı okurken tıkanmıyorsunuz. Aksine bir oturuşta bittiği için boşluğa düşüyorsunuz
Ben kitabı gerçekten aşırı severek okudum hatta okurken kendimle alakalı bir şey keşfettim. O da okumayı en sevdiğim türün grumpy x sunshine oluşu… her Tropeu okur severim genel olarak ama bu trope bir başkaa ŞV’de bu kadar sevme sebebim büyük ihtimalle yine Şevy’nin kaleminden sebep çünkü Işıl’ın narinliğini, Ecevit’in duvarlarını öyle güzel aktarmıştı ki okurken onlara ve zıtlıklardan doğan uyumlarına hayran kaldım
Kısaca karakterlere değineceğimm. Işıl… Çok zarif, narin, ince ruhlu biri. Sanatçı olduğu o kadar belli kiii! Gerek tavırlarından gerek ruhunun şeffaflığından. Ecevit bu kadına aşık olmayıp ne yapacaktı yanisiii?!?!?! Ayrıca bu narin kişiliğinin yanı sıra içinde gizlediği vahşi bir tarafının da olduğunu düşünüyorum. İlk kitapta pençelerini çıkardığı sahneleri pek okumadık ama ikinci kitapta ailesine karşı dimdik duran, kendini kimselere yâr etmeyen bir kadın okuyacağımıza eminiimm!
Bunların yanı sıra Işıl’ın zekası değinilmeyecek gibi değil… Ecevit’in Ece Demir oluşunu anlaması, Meryem Ecevit’in yanına geldiğinde takındığı o muazzam tavır.. Ecevit’i boşa beni allll diye yakardığım sahnelerdiii Işıl’ın başına gelenlerden sonra dahi yılmayıp hayata sıkı sıkı tutunmasına hayran kaldım. Ecevit’in duvarlarını bir bir yıktı, ortada toz bile bırakmadı kraliçee Biraz daha konuşursam Işıl’a abayı yaktığım falan her şey ortaya çıkacak o yüzden hızlaaa yeni crushım olan Ecevit’e geçiyoruumm.
Ecevit’in geçmişte yaşadığı sahneleri okurken canımdan can gitti.. Hiç büyüyememesi, o yaşında ailesine babalık yapmış olması ve bunca emeklerine rağmen kardeşi Kor tarafından maruz kaldığı muamele.. Ecevit’e kalbim o kadar eziliyor ki elimde olsa tüm yaralarını sarmak isterdim Neyse ki Işık’ı var eheheh
Neysee… konumuza dönelim… Kor ve Ecevit’in geçmişini daha detaylı okumam lazım ennnnn acilinden. Bu kitapta bahsedildi fakat ben daha detaylı okumam hatta yüzleşmelerini okumak istiyorum Nedense Kor’un bu yaptıklarının altında bir sebep varmış gibi hissedip ve ona kızamıyorum ama bu kitapta Eco’nun tarafındayım, çok üzgünüm Kor AYRICA özür bile dilememiş Bu Ecevit tarafından o kadaaar kırıcı bir durum ki…
Ecevit’in hem fiziksel () hem de ruhani gücüne değinmeme gerek yok diye düşünüyorum çünküü yaşadıkları hiç kolay şeyler değildi ve buna rağmen sevip sevmeyi deniyor. Bence çok gğzel de başarıyorrrr
Çiftin kimyası olaaayyyysıydııııııı Yan yana gelince ortalık alev alıyordu diyeyim, gerisini siz anlayın artık Ayrıca Ecevit’in sırf Işıl istiyor diye köpek alması O sert tabularına rağmen yaptığı hareketler o kadar tatlı kiiiii onu çok seviyorum
Parla karakteri beni şaşırttı.. İlk başta zaten emindim yaptığına ama Fransa’da geçen bölümlerde beni iyice şoka soktu. Zaten o kısımlarda öğrendiğimiz gerçekler başlı başına bir kriz sebebiyken bir de üstüne Parla’nın yaptıkları eklendi Işıl gerçeklerin bir kısmını öğrendi ama kalan kısımlarını öğrenince iyice yıkılcak sanırım Onu alıp pamuklara sarıp saklayamıyor muyuz yaaa?
Oğuz ve Ecevit’in dost çıkması benim için beklenmedikti bu arada Tanıştıklarını bile düşünmüyordum kitabın başında ama can dostu çıkmaları.. Çok spoi olmasın diye beni üzüntüden çıldırtan detayları söyleyemiyorum ama aşırı kırıcı
İkinci kitapta onlara da geçmiş sahnesi beklediğimi söylesem çok mu şey istemiş olurum?
Yorumumdan da anlayacağınız üzere ben kitabı çok çok çoookk beğendiim! Eğer gizem dolu olsun, ters köşelerle beni şoka uğratsın, ana karakterlerin aşkından komalık olayım diyorsanızzzz kesinlikle okumalısınııız!
Trope:
•Askeri kurgu