2026 59. kitabı
Okunma: 13 Mayıs 2026 17:37
Kalemini çok sevdiğim Lorenin Tozlu Pembe serisinin ikinci kitabıypa geldim. Gökçen ve Bülbül Kapanı'ndan sonra farklı bir kurgu ile geldi Lore ve ben bu kadar seveceğimi, kahkahalar atacağımı düşünmemiştim. Ömer - Ayper'i hikayesi ağırlıklı olsa da Şeyma ve Melike kurguya ayrı renk katıyor. İlk kitabın yorumunda da söylediğim gibi ben Melike fanıyım Onun yeri bambaşka. Yazar yine bu kitapla karakterlerin üzüntüsünü, sevincini, kırgınlıklarını, aşklarını yani tüm duygularını bize çok iyi hissettiriyor. İlk kitabı çok sevdim ama bu kitaba bayıldım. Neden mi? Bu kitapta güçlü, duygularındam emin, savaşçı Ayper'yi okumak çok güzeldi fakat bu noktaya gelmesi kolay değildi. Komşuları olan Lütfiye abladan aldı öğütle Ömer'i kendinden soğutmaya çalışır. Planını uyguladığı akşam Ayper'i yine geçmişinden kurtulamaz ve kötü olur. Her zamanki gibi Ömer yanındadır ama ondan gitmesini ister ve Ömer Seyhan gider... Ömer ne kadar onun yanına gitmek istese de Ayperi'nin kendi içinde halletmesi gereken şeyler olduğunu bilir. Aylar geçer ve ikisi de çok mutsuzdur. İşte burada canım Melike'm olaya el atar ve onları bir düğünde bir araya getirir. Galiba kitapta en sevdiğim sahne işte burada oluyor. Lavaboda duydukları ile eski Ayper'i köşesine siner, saklanır, ağlardı ama yeni Ayper'i güçlü, aşkına sahip çıkan biri olarak oradan çıkar. Salona girip Ömer'in elinden tutup gelin odasına gittiği sahnede eridim İkilinin bundan sonra güzel sahnelerini okurken tabii ki arada yine ufak olaylar yaşandı. Ömer Seyirhan, bu adam için ne desem az kalır. Sevgisini gösterme şekli, gülümsemesi, gözleri ve Ayperi'ye olan davranışlarıyla harika biri. Melike ah sen nasıl tatlı, güzel, enerjik, hayat dolu ama bir o kadar yaralı olursun Eniştelerine olan düşkünlüğü, Seyma'dan yediği dayaklar derken sonunda o da gönlünü Yavuz 'Gomiserim'e' paptırdı Şeyma ve Muharrem sonunda birbirlerine açılır ve nişanlarını yapıyorlar. Tabii ki Melike'nin olduğu ortamda olaysız bir nişan gerçekleşemezdi. Gördüğünüz gibi bu kitabı anlat anlat bitmez. Hepsini çok seviyorum ve bu seriyi okumak ayrı keyifli. Tabii ki tavsiyemdir dememe gerek bile yok bence
Tozlu Pembe 2Loresima · Ephesus Yayınları · 2026201 okunma