Fool Me Once
2026 1. kitabı
Okunma: 14 Mayıs 2026 19:31
6.510 Polisiye ve psikolojik gerilim türündeki yeri gerçekten tartışılmaz. Adam resmen “bir bölüm daha okuyayım” hissinin yazara dönüşmüş hali Beni Kandıramazsın (Fool Me Once) da 2024 yılında Netflix dizisi oldu ve oldukça beğenildi. Benim için ise hâlâ The Stranger / Yabancı kitabının yeri ayrı. Tek kelimeyle sürükleyiciliğin kitap olmuş haliydi. Bu kitap da aynı şekilde hızlı akan ve kendini okutmayı başaran bir hikâyeye sahip. Bir oturuşta onlarca sayfa okuyabiliyorsunuz. Ama sanırım tam da bu yüzden bazı olay örgüleri sonradan düşününce biraz “hmm?” dedirtiyor Belki ben bazı noktaları kaçırdım, o da mümkün. Kitabın ana karakteri Maya’ya gelirsek… Kocasını kaybetmiş ve yas tutan bir kadın hissi bana tam geçmedi açıkçası. Ama kitabın sonlarına doğru bunun nedenini daha iyi anlıyorsunuz Bir diğer konu da Maya’nın asker geçmişiydi. Savaş pilotu olması karaktere farklı bir hava katmış ama Irak’ta öldürdüğü siviller için “zayiat” gibi bir ifade kullanması beni ciddi anlamda rahatsız etti. Belki de yazarın özellikle vermek istediği soğukluk buydu. Ama Harlan Coben şu konuda gerçekten çok iyi: Bölüm bitirmeyi neredeyse imkânsız hale getiriyor Kitaptan aklımda kalan notlardan biri de şu oldu: “Bir avukat cevabını bilmediği bir soruyu asla sormamalı. Bir asker de sonucuna karşı koyamayacağı bir saldırıyı başlatmamalı.”
Beni KandıramazsınHarlan Coben · Martı Yayınları · 2023213 okunma