2026 15. kitabı
Çocuklara matematiği nasıl sevdirebileceğimi düşünürken, bir annenin oğluna matematiği sevdirmek amacıyla yazdığı Kraliçeyi Kurtarmak kitabıyla tanıştım. Açıkçası ilk başta sadece öğretmenlik açısından fikir edinmek için okumaya başlamıştım. Fakat kitap kısa sürede beni içine çekti. Sayfalar ilerledikçe kendimi sürekli yeni bir maceranın içinde buldum.Kitabın en etkileyici yanı, okuru sürekli aktif tutmasıydı. Sorular, etkinlikler ve hikâyenin akışı bir araya gelince kitabı elinden bırakmak gerçekten zorlaşıyor. Sürekli “Şimdi ne olacak?” diye düşünüyorsunuz. Bu merak duygusunu baştan sona canlı tutabilmesi benim çok hoşuma gitti.Hatta kitabı okurken şunu düşündüm: Eğer çocukken karşıma çıksaydı büyük ihtimalle inanılmaz bir hevesle okurdum. Çünkü kitap matematiği bir ders gibi değil, eğlenceli bir keşif süreci gibi hissettiriyor. Bu yönüyle sadece bir çocuk kitabı demek de yetersiz kalıyor bence. Daha çok, matematiği sevdirmek için kurgulanmış sürükleyici bir macera kitabı gibi.Kitaptan gerçekten çok etkilendim ve büyük keyif aldım. Hem eğlenceli hem düşündüren bir yapısı var. Kesinlikle öğrencilerime önereceğim kitaplardan biri olacak. Hatta şimdiden en sevdiğim çocuk kitapları arasında yerini aldı diyebilirim.
Kraliçeyi KurtarmakVladimir Tumanov · Günışığı Kitaplığı · 20246,1bin okunma