Gerçeği gerçekten bilebilir miyiz?
2026 25. kitabı
Okunma: 15 Nisan 2026 11:25
Hizmetçi olarak çalışan Grace Marks, işvereni Thomas Kinnear ve onun hizmetçisi Nancy Montgomery’nin öldürülmesiyle suçlanır. Bir doktor olan Simon Jordan, Grace’in zihnini çözmeye çalışırken okur da sürekli şu soruyla karşı karşıya kalır: “Grace masum mu, manipülatif mi yoksa bastırılmış bir travmanın kurbanı mı?” Güçlü Yönler Grace’in anlatımı güvenilmez olduğu için karakter çözümlemesi çok güçlü. Viktorya dönemi kadınlarının toplumdaki konumunu çarpıcı biçimde gösteriyor. Gotik ve karanlık hava oldukça başarılı kurulmuş. Kurgu ile tarihi gerçekliğin birleşimi romanı etkileyici kılıyor. Zarif ama rahatsız edici bir anlatım gücü var. Zayıf Yönler Roman özellikle orta bölümlerde ağır ilerliyor. Finalin kesin cevap vermemesi bazı okuyucuları tatmin etmeyebilir. Psikolojik yoğunluk bazen tekrar hissi yaratabiliyor. Kimler Okumalı? Psikolojik roman sevenler Kadın karakter merkezli tarihsel kurgu okurları Güvenilmez anlatıcı temasından hoşlananlar Gotik atmosfer ve suç psikolojisi ilgisini çekenler Neden 7 verdim? Psikolojik ve atmosferik olarak güçlü ama temposu ve spoiler olabilecek bazı sebepler nedeniyle herkese hitap etmeyen bir roman. Sonuç olarak,suç, travma, toplumsal cinsiyet ve hafıza üzerine kurulu katmanlı bir psikolojik romandır.
Nam-ı Diğer GraceMargaret Atwood · Doğan Kitap · 2017540 okunma