2026 5. kitabı
Aysel benim için sadece bir roman değildi; insanın iç dünyasını, yalnızlığını ve hayata tutunma çabasını oldukça etkileyici bir şekilde anlatan bir kitaptı. Kitabı okurken bazı bölümlerde karakterlerin duygularını gerçekten hissettim ve bu da hikâyeyi benim gözümde daha gerçekçi yaptı. Özellikle Aysel karakterinin yaşadığı iç çatışmalar ve çevresiyle olan ilişkileri, insan psikolojisinin ne kadar karmaşık olabileceğini gösteriyordu. Yazarın dili akıcı ve sade olduğu için kitap kendini kolayca okuttu. Ancak bu sadeliğin altında oldukça derin anlamlar vardı. Bazı cümlelerin uzun süre etkisinde kaldım çünkü insanın hayatı, pişmanlıkları ve umutları üzerine düşündürüyor. Olay örgüsü çok hareketli olmasa da duygusal yönü güçlü olduğu için sıkmadan ilerliyor. Kitapta en sevdiğim şeylerden biri karakterlerin kusursuz gösterilmemesiydi. Her biri gerçek hayatta karşılaşabileceğimiz insanlar gibiydi. Bu yüzden okurken karakterlerle empati kurmak kolay oldu. Özellikle yalnızlık ve anlaşılmama hissi romanda çok başarılı işlenmişti.
AyselHalit Ertuğrul · Nesil Yayınları · 20124,944 okunma