·490 syf.····Okunma: 15 Mayıs 2026 14:45 Bu kitap Japonya'da yaşanan ve oldukça popüler olan gerçek bir olaydan (Konkatsu Katili) esinlenerek yazılmış.
Manako Kancii isimli seri cinayet suçlamasıyla hüküm giymiş bir kadın ve onunla röportaj yapmayı kafaya takmış bir kadın gazeteci olan Rika'nın ilişkisi anlatılıyor.
Bir gün gazetecimiz Manako Kacii'ye kurbanına yapmış olduğu dana yahninin tarifini sorunca görüşme talebi kabul ediliyor. Rika bu yolda her şeyi yapmaya hazır.
Gastronomik bir şölen tadında olan bu kitabı okurken acıkmanız çok olası. En çok üzerinde durulan konu olan tereyağını düşündükçe yediklerimden daha fazla tat almaya çabalıyorum.
Rika bu davayı çözebilecek mi yoksa yeni bir kurban mı olacak? Japonya'daki kadın düşmanlığının boyutlarını da gözler önüne seren harika bir roman. Okurken çok keyif aldım.
Çevirmenin notlarını da ayrıca takdir etmek istiyorum gerçekten bayıldım.
Keyifli okumalar.