Tereyağı

Orijinal Ülke:
Japonya

·496 syf.·
2025 197. kitabı
Bu kitap ile yaklaşık altı ay içinde işlenen üç cinayetten tutuklanan Manako Kajii ile röportaj yazı dizisi yapmak isteyen genç bir kadın gazetecinin hem meslek hayatında hem de sosyal hayatında
TereyağıAsako Yuzuki · İthaki Yayınları · 2025404 okunma
Okuyacağınız bir seri katil kurgusu değil,mini bir Foodporn :)
2026 34. kitabı
Okunma: 14 Nisan 2026 16:58
__"Kadınlar işe,özgürlüğe,kendilerini öyle kaptırıyorlar ki hiçbir şeyden tatmin olmaz hâle geliyor.Erkekleri gölgede bırakınca aşk ve tutku da uzaklaşıp gidiyor.Erkekler de kadınlar da karşı
1000k
TereyağıAsako Yuzuki · İthaki Yayınları · 2025404 okunma
Belki de hakkıyla mahvolamayacak tipleriz..
2026 34. kitabı
Okunma: 01 Nisan 2026 21:28
‘Ben hiçbir şey yapmasam bile dünyanın anbean değişiyor olması hayret verici. Ben parmağımı bile kıpırdatmasam da çevremde nice bağlar kuruluyor, karmaşık bir şekilde iç içe geçiyor, gitgide
·496 syf.·
2025 116. kitabı
Asako Yuzuki’nin Tereyağı romanını bitirince kitap değil, insanın kendi karanlık tarafı kıpırdıyor. Dışarıdan bakınca bir suç hikâyesi okuyormuşsun gibi görünüyor ama sayfalar ilerledikçe, “asıl
2025 12. kitabı
Okunma: 14 Aralık 2025 18:57
Hakkındaki onca övgüye rağmen benim için fazlasıyla abartılmış, dağınık ve yorucu bir okuma deneyimi oldu. Gerçek bir suç hikâyesinden esinlenmesi, kadınlık ve yemek kültürü üzerinden patriyarkayı sorgulama iddiası, kitabı teoride ilgi çekici kılıyor; fakat pratikte bu iddiaların neredeyse hiçbiri tatmin edici bir şekilde karşılık bulmuyor. Romanın en büyük problemi, anlatacak hikâyesinden çok anlatmak istediği fikirlerle meşgul olması. Ancak bu fikirler derinleştirilmek yerine sürekli tekrarlanıyor. Yemek sahneleri bir noktadan sonra sembolik anlamını tamamen yitiriyor ve metin, gastronomik detaylarla şişirilmiş bir tekrar döngüsüne giriyor. Karakterler ise romanın en zayıf halkası. Ne anlatıcı ne de etrafındaki kadınlar gerçek, canlı insanlar gibi hissettiriyor. Psikolojik çözümlemeler yüzeysel, dönüşümler inandırıcılıktan uzak. Okur olarak karakterlerle bağ kurmak bir yana, onların neden böyle davrandıklarını bile tam olarak anlayamadan sayfalar ilerliyor. Bu durum, romanın duygusal etkisini neredeyse sıfırlıyor. Sonuç olarak Tereyağı, güçlü bir fikirle başlayıp, onu süredüremeyen bir roman. Uzunluğu, tekrarları ve yüzeyselliğiyle okuru yoran; bitirdiğinizde ise geriye anlamlı bir iz bırakmayan bir kitap. Ve sonunun da bir şeylere bağlanmasını isterdim. Benim için bu roman, “neden bu kadar övüldüğünü anlamadığım” kitaplar listesinde yerini aldı.
“Tereyağı”na hakkını verin
2026 2. kitabı
Okunma: 25 Ocak 2026 14:07
Kitabın puanlamasının 6.7 olduğunu gördüğümden beri dehşete düşmüş bir haldeyim, güzelliğini kelimelerle anlatabileceğime olan inancım pek olmasa da denemek zorunda hissediyorum. Öncelikle kitabı
Duygu ve Düşünce
Tereyağı
2026 1. kitabı
Okunma: 10 Ocak 2026 05:42
2026'nın ilk kitap yorumu ile herkese Merhaba.. Bu kitabı tek kelime ile anlatmak zorunda kalsam MANİPÜLASYON derdim.. Yaptığı yemeklerle varlıklı erkekleri ağına düşüren dişi bir örümcek Kajimana.. Her cinayet silahla işlenmez.. Rika , editörler masasında yerini almak için bu röportajı yapmak zorunda. Ama hikayenin sonunda kim değişecek. Kim bu yemekli seri katilde kendinden izler bulacak.. Yer yer durağan ilerlesede keyifli bir okuma sunuyor kitap. Son sayfaya kadar merak duygusunu ayakta tutmayı başarıyor yazar. Kitabın son bölümlerinde birinde Türkiye ile ilgili detayı tebessümle okudum.. Kitaba notum 10/ 7 Kitapla kalın
2026 24. kitabı
Okunma: 18 Ocak 2026 16:52
"Yine de ne olursa olsun asla hoş göremediğim iki şey var :Feministler ve margarinler..." Merhaba dostlar Son dönem Japon edebiyatının en dikkat çekici ve üzerine en çok konuşulan
Puan vermedi
TEREYAĞI Asako Yuzuki...
2025 84. kitabı
Tereyağı Erkekleri yemekle etkileyip ölümlerine karıştığı iddia edilen Manako Kajii adlı kadın, suçlamaları kabul etmez ve yalnızca kadın bir gazeteciyle konuşmayı kabul eder. Bunun üzerine gazeteci Rika Machida, Manako ile röportaj yapmaya başlar. Rika, başlangıçta Manako’ya mesafeli ve önyargılı yaklaşır. Toplumun büyük bir kısmı gibi onu tehlikeli ve alışılmışın dışında bir kadın olarak görür. Ancak görüşmeler ilerledikçe Manako’nun yemekle kurduğu ilişki ön plana çıkar. Özellikle tereyağı gibi kadınlar için “yasaklı” sayılan yiyecekler, Manako için bir zevk ve özgürlük alanını temsil eder. Manako’nun düşünceleri, Rika’nın kendi yaşamını sorgulamasına neden olur. Rika’nın yeme alışkanlıkları, bedeniyle ilişkisi ve kadın olarak maruz kaldığı toplumsal baskılar yavaş yavaş değişmeye başlar. Artık suçun kendisinden çok kadınların toplum içinde nasıl yargılandığı ön plana çıkmıştır. Kitapta yemeğin, yalnızca fiziksel bir ihtiyaç olarak değil; kadın bedeni, haz ve kontrol kavramlarını simgeleyen güçlü bir unsur olarak kullanıldığını göreceksiniz. Bir suç hikayesi gibi başlayan kitap, zamanla kadınların özgürlük alanlarını, medyanın kadınlara bakışını ve toplumsal beklentileri sorgulayan bir hale dönüşüyor.

Asako YuzukiYazar · 0 kitap
Asako Yuzuki bir Japon yazardır. Yeni Yazarlar için All Yomimono Ödülü'nü ve Yamamoto Shūgorō Ödülü'nü kazandı, birçok kez Naoki Ödülü'ne aday gösterildi ve romanları televizyon, radyo ve film için uyarlandı.