2026 13. kitabı
Okunma: 15 Mayıs 2026 14:57
Evet ! Olmak istediğim yazar – Yol gösterici büyük kalem , zihin, derinlik.. Zweig her zaman en sevdiğim yazarlar arasındadır. Bu novellada yine hünerini döktürmüş. Uzunca bir şiir yazmış yine. Bilinmeyen Kadının öyküsü iç burkucu. Gözyaşı akıtmak isterseniz okuyun . Aklıma Cemal Süreya’dan bir dize geldi : Güzelsin sevgilim ama uzaktan! Uzaktan yaşanmış , hüzün dolu bir aşk hikayesi. Kadın platonik aşkından bir çocuk dünyaya getirmiş , sevdiği adamın uzantısını yakından hissedebilmek için. Bu uzun şiir okunmaya değer. Olan biten için seni değil Tanrı'yı suçladım diyor kadın. Tanrı'yı sorumlu tutuyor , sevdiği adama toz kondurmuyor. Çocuğunu kaybettikten sonra bu mektubu sevdiği adama gönderiyor. İçe dönük, kasvetli, hüzünlü ve karamsar hayat yaşayan kadın novellanın kalbini oluşturuyor ve öyküde bütün odaklar ve şimşekler roman kahramanı olan kadını gösteriyor ve adeta başka kişilikler görünür olmaktan çıkıyor ve sadece bu platonik aşk novellanın iskeletini oluşturuyor. Uzun şiir sevenler okusun lütfen!
Bilinmeyen Bir Kadının MektubuStefan Zweig · Venedik Yayınları · 2019266,4bin okunma