Puan vermedi·368 syf.····Okunma: 11 Mayıs 2026 02:04 Merhaba :)
Feyza, senelerce tıp için çalışmış ancak babası yüzünden hemşirelik okumak zorunda kalmış, ailesi ile arası bozuk internet fenomeni bir öğrenci. Yaptığı eleştiriler ve gündem olduğu haberlerle oldukça tanınan biri.
Bir gün, Kalp ve Damar Cerrahisi'nden randevu alıyor ve ilk görüşte etkilendiği ancak kendisine beklediği teşhisi değil babaanne çözümü (!) sunan doktoruna sinirleniyor ve ona bir eleştiri videosu çekiyor. İkili sık sık karşılaşıp, atışıyorlar. Ta ki Feyza, Opr. Dr. Merthan Özhan'ın çalıştığı hastaneye staj için gelene kadar. İşler değişmeye başlıyor.
Akıcı bir kitaptı.
Feyza sevdiğim, üzüldüğüm ve yer yer de beni sinirlendiren bir karakterdi. Huysuz ve günışığı temasında, günışığı olan oydu tabii :) Hayaller kuran, cilveli, enerjik bir kız. Ama o hayallere hızla kapılması, ablasına hak ettiği cevabı vermemesi, Merthan'a sesini yeterince çıkarmaması beni sinirlendiren detaylardı.
Merthan madalyon gibi bir adam. Bir tarafı ilgili bir baba, düşünceli bir sevgili ama diğer tarafı... Ümit verip tak diye tokadı yapıştıran cinsten. İki güldürüyor sonra bir bakıyorsun o güldürdüğü kadın hakkında neler düşünüyor. Sanırım en çok sevdiğim yanı babalığı idi.
Oğlu Poyraz tatlı, babacı, biraz şımarık ve yaşadığı eksiklikten ötürü daha canlı canlı görmediği Feyza'ya düşkün bir çocuk. Okurken gulmemde payı var. :)
Yukarıdaki değindiğim bazı noktalar haricinde kitapta çok hızlı ilerleyen hususlar vardı ki bu benim çok da hoşuma gitmedi. Bunun haricinde çekişmelerini biraz daha okumak güzel olabilirdi.
Kitapta alenen veya inceden verilen mesajlar oldukça hoşuma gitti.
Aralarındaki çekim, Merthan'ın kurduğu bazı cümleler ise üf!
Kitabın içinden çıkan etiketler de gayet hoş ve anlamlı. Ayraç da güzeldi ama sanki kahveli başka bir desen vs. olabilirdi. :)
İnşallah diğer kitapta Merthan uzun uzun sürünür. Poyraz ve Feyza sahneleri çok olur ve ikinci kitap bir an önce çıkar.
+16