2026 80. kitabı
𝘿𝙐𝘼𝙔𝙄 𝙔𝙀𝙉𝙞𝘿𝙀𝙉 𝙆𝙀𝙎𝙁𝙀𝙏𝙈𝙀𝙆 Her bir kitabını severek okuduğum çok değerli yazarımızın yeni kitabınıda okumak nasip oldu. Neden çok seviyorum çünkü;​ okurlarına yukarıdan bakan, sürekli ne yapması gerektiğini söyleyen o didaktik üsluptan çok uzakta.Hoca gibi değil, bir yol arkadaşı gibi konuşuyor evet konuşuyor zira bütün kitaplarında olduğu gibi bu kitabında da samimi ve sıcacık dili sohbet havasında. Üstelik nasihat dili yerine tefekkür dili kullanması hem ikna edici hem de kalben tastik edici. Anlatımı oldukça akıcı ve sade ama bir o kadar da derin. Cümlelerini kurarken kelimeleri özenle seçiyor, her satırda ruhu dinlendiren, sakinleştiren bir tılsım var sanki. Duayı sadece bir isteme eylemi olarak görmekten ziyade ,farklı pencerelerden tanımlıyor. ​Dua bir fıtrat, tedavi,direnç, adap, öğretmen, hikmet, istiğfar, imtihan, teselli, kurtuluş, ibadet gibi kavramlarla geniş yelpazede sunuyor... ​En güzel ve hoşuma giden bölüm ise, duanın kader ile olan ilişkisini ele alışı oldu diyebilirim. Duayı kaderle çatışan bir şey olarak değil, kaderin içindeki o gizli rahmeti keşfetmemizi sağlayan bir anahtar olarak anlatıyor. Dua etmeyi bir alışkanlık olmaktan çıkarıp bir bilinç haline getirmeyi hedefliyor. ​Sadece darda kaldığımızda kapısını çaldığımız bir acil servis değil diyor. Dua, sadece bir şeyler istemek de değil ki, kim olduğumuzu, acziyetimizi ve kime sığındığımızı fark etme süreci diyor. Yani aslında kendimizi keşfetme yolculuğu. ​Çok haklı, kitabı sadece okumayın, her bölümden sonra biraz durun ve o bölümü yaşayarak dua edin. Çünkü dua okunan değil, yaşanan bir hakikattir. ​Kütüphanenizin en görünen yerine koymak isteyeceğiniz, altını çize çize bitiremeyeceğiniz bir yol arkadaşı olacak nitelikte. Yaşama duayla yeniden tutunmak ister misiniz? ​
Duayı Yeniden KeşfetmekMecit Ömür Öztürk · Hayy Kitap · 202688 okunma