···Okunma: 16 Mayıs 2026 14:29 Okuduğum en güzel şeylerden biri. Böyle düşüneceğimi asla tahmin edemezdim. Sadece filminin çekileceğini duyduğum ve ana kadın karakteri sevdiğim bir oyuncu canlandıracağı için aldığım bir kitaptan aşırı sevip bitirmeye korktuğum bir kitaba dönüşmesi çok kısa sürdü.
Bilgisayar oyunlarıyla uzaktan yakından alakası olmayan ben, kitap boyu ürettikleri oyunları oynamak istedim. Tek ilgimi çeken oyunlar ya da o üretim süreci değildi tabi ki kitapta, çok derin ve katmanlı karakterler ve aralarındaki arkadaşlık ilişkileriydi. Sam ve Sadie'nin arkadaşlık/iş ortaklığı ilişkisi, Sam ve Marx'ın oda arkadaşlığndan iş ortaklığına uzanan ilişkileri hatta bir nokta da -hiç beklemediğim bir şekilde- Sadie ve Marx'ın birbirine aşık olması, okuması çok keyifli bir hikaye ortaya koydu.
Hemen bitmesin diye bu bölüm sonlarında biraz ara vereyim derken buldum kendimi hep. Hikayesini okudukça Sam'e bayıldım, Sadie için ne hissedeceğimi bilmiyorum hem sevdim hem sevmedim, Marx'a karşı nötrken ölümüyle birlikte inanılmaz üzüldüm. Spoiler oldu biraz ama neyse.
Normal People ile alakası yok bu arada. Aşktan daha büyük, daha kalıcı bir bağ ile bağlılar birbirlerine.
Çok sevdiğim, uzun süre aklımdan çıkmayacak bir kitaptı. Okumaya değer olduğunu düşünüyorum. 10 üzerinden 10 yıldız değil çok daha fazlasını hakediyor.