Puan vermedi·524 syf.····Okunma: 03 Mayıs 2026 11:26 Bu seri, bir “ikinci şans” hikayesi.
Hem de en zalim, en kırık, en pişman ikinci şans.
“”enemies to lovers’ın kralı burada!””
Erha, hatalı bir öğrencinin ustasıyla yeniden başlayan yolculuğunu anlatan, komediyle trajediyi ustaca harmanlayan epik bir cultivation hikayesi.
Nefret mi, aşk mı, pişmanlık mı, özlem mi?
Hepsi aynı anda iç içe.
Mizah ve trajedi dengesi baya iyi . En karanlık anlarda bile o meşhur “husky” enerjisi devreye giriyor. Bazı bölümlerde hem kahkahalarla güldüm hem gözlerim doldu, resmen duygusal rollercoaster.
5. Ve 6. ciltte sexual tension epey yüksek, bazı sahneler sayfayı yakıyor resmen fjfjfjf
11. Cilt bonusu: Tam bir mutluluk hapı! Bol kahkaha, neşe, Xie Meng ve ikizler beni yerlere yatırdı mesela. O büyük savaşlardan sonra ki o huzur.:) Tüm karakterlerin artık her şeyi yoluna koymasını okumak çok keyifli.
Değdi mi diyor her gözyaşına :) değdi değdi
Yuwu uyarısı:
Fandom genelde “Erha’dan sonra Yuwu’yu okuyun” diyor ama ben tam tersi öneriyorum. Önce Yuwu, sonra Erha. Çünkü Yuwu, Erha’dan yüzlerce yıl öncesini anlatıyor. Kronolojik sırayla okumak evreni, sect’leri, bazı karakterleri ve soyları çok daha derin ve zengin kılıyor. Bilerek okumak ayrı bir tat veriyor ve iki seri arasında kesinlikle spoiler yok.
Dikkat: İçerdiği ağır temalar ( istismar, intihar, soykırım, şiddet, kan vs.) yüzünden hassas okurları kesinlikle uyarmam lazım. Bu, hafif bir danmei değil. Kalp kaldırması zor yerleri bol.
Yine de serinin en büyük gücü tövbe, fedakarlık, yanlış anlamalar, yıkım ve onarım üzerine kurulu olması. Bitirdiğimde hem yorgundum hem de tuhaf bir huzur hissettim. “Bu kadar acıdan, bu kadar hatadan sonra bile aşk mümkünmüş” dedirtti bana.
Sonuç:
Erha sadece bir danmei değil; pişmanlık, sevgi ve ikinci şans üzerine yazılmış epik bir destan. 10+1 ciltlik bu yolculuk gerçekten her gözyaşına, her kahkahaya ve her kalp ağrısına değdi.
Eğer duygusal olarak dayanıklıysanız ve uzun, katmanlı, karakter odaklı hikayeleri seviyorsanız kesinlikle tavsiye ediyorum.
Bu seri sizi ezip geçip, sonra yeniden toparlamayı çok iyi biliyor.
Puanım 10/7
#Erha #HuskyVeBeyazKediShizun #2ha #Danmei #Meatbun