·552 syf.····Okunma: 16 Mayıs 2026 00:03 (Serinin final kitabına dair spoiler içerir.)
Kitap bitti ama içimde çok garip bir his kaldı ya Ne tam mutlu oldum ne de tamamen nefret ettim finalden. Sanırım bu seri zaten özellikle insanı böyle bırakmak istiyor.
Curie’nin yokluğu kitap boyunca çok hissedildi bence. Faraday’ın da uzun süre hiçbir şey yapamaması beni biraz üzdü çünkü ilk kitaplardaki o güçlü ve dengeli taraf tamamen kaybolmuş gibiydi. Bir noktadan sonra dünya gerçekten kontrolden çıkıyor hissi verdi.
Bir de kitabın yarısı resmen ada depresyonu gibi geçti Herkes kaybolmuş, yorgun ve boşlukta gibiydi. O atmosfer bana da geçti okurken.
Fırtına Bulutu kısmı hâlâ kafamda tam oturmadı ama sanırım olay zaten “mükemmel sistem diye bir şey yok” demekti. İnsanlar ölümü yenmiş olsa bile yine mahvetmenin bir yolunu buluyorlar.
Rowan ve Citra’nın sonuna da hem mutlu oldum hem olamadım. En azından tamamen birbirlerini kaybetmediler diye düşünüyorum O son “merhaba” kısmı kısa olmasına rağmen baya duygulandırdı beni.
Bu seri genel olarak bana şunu hissettirdi:
insanlık kusursuz olsa bile insan olmaktan çıkamıyor.