2026 46. kitabı
Okunma: 16 Mayıs 2026 14:10
Osman kitabı ile yazarın muhteşem üçlüsünü tamamlamış oldum ve okuduğum için çok mutluyum. Hepsi kendi içinde ayrı güzeldi. Osman kitabında Yeşil Peri Gecesinde Şebnemin kocası olan Osman'ın kendi babası ve kardeşi Teoman ile olan sorunlu aile ilişkisini, gençliğini, arkadaşlarını ve kaset skandalı sonrası yaşadığı çöküşü okuyoruz. Bir antikacı da yazdığı günlüklerini bulan ve skandalı bilen bir kişinin, günlükte yer alan kişilere ulaşarak, kitap yazmak amacıyla onlarla röportaj tadında gorusmleri şeklinde ilerliyor kitap. Ayrıca, aralarda Osman'ın hayatının farklı dönemlerinden yazdığı günlüklerini okuyoruz. Yazar son derece güzel bir eser bırakmış bizlere. Kapak Kozını Kasım'da , Yeşil Peri Gecesini Ocak ayında okuyup ara versemde diğer iki kitapdaki her duyguyu, Osman kitabını okurken yeniden yaşadım. Mahvolan hayatlar silsilesi ve kötü kabul edilen Şebnem. Bence Şebnem, şansız kaderin ve kötü insanların kurbanıydı, kötülerin arasında masumiyetinin en ağır bedelini ödedi. Bu üç seri de akraba ilişkilerinden, kardeşler arası çıkar çatışmasına , gerçek aşktan, sahte yüzlere, yüksek güçlü kişilerin ne kadar zalim olduğuna ama hayatın herkese Tokat atabileceğini görmek çok mümkün.
OsmanAyfer Tunç · Can Yayınları · 20208,3bin okunma
Akıllarda uzun süre sorular bırakacak bir eser.Osöana okurken çok kızmıştum ben insan bu kadar saf olamaz diye ama malesef olabiliyor tamamen güzel düşünmekle alakalı sanırsam.Şebnem bence kendi kalbindeki insanlara denk gelsin😊 Şüphe bir tohum gibidir neyle sularsan kök verir. Ayrık otlarını da ayuklamakda fayda var hayatımızda. Bu arada güzel bir inceleme olmuş uzun zaman önce okuduğum bir seriyi yeniden haturladım teşekkür ederim😊
Ahmet Demir
《My Books World》 teşekkür ederim 🌼
Ve seri biter 😊 Osmana iyi uykular...
Ahmet Demir
Osman'a üzülsem de söylemek zorundayım, kendi sonunu kendisi getirdi, iyi niyet mi? Hayata karşı saf duruş mu bilmiyorum ama gençliğini ve sahip olduklarını iyi kullanmalıydı. Şebnem ile evlenmesini hata görmek olmaz tabiiki, Ama en çok Şebnem'i çok merak ediyorum, sonu ne oldu acaba🤔hayat ona çok sert davrandı, asıl kötüler arasında onun gerçek kötü kalan oldu😐 Birde ilk seri Kapak Kızı kitabında tren restaurant şefi Bünyamin, beni çok üzdü. Karısı üzerine şüphe ve korkuları vardı ama yazar tamamlamamıştı. Sonraki kitapda kendini yaktığını okumuştum. Demekki şüpheleri gerçekmiş.