Ekvator Gülüm Kitap Yorumum
2026 53. kitabı
Okunma: 16 Mayıs 2026 22:49
En çokta bu yakıyor içimi ‎hiç anı biriktirememek ‎sadece birkaç göz göze geliş ‎birkaç sıradan söz ‎ve benim seni uzaktan izleyişlerim...” ‎Merhabalar canlarım ‎Ben geldim ve bugün sizlere benim için çok ama çok uzun zaman önce hayallerimle birlikte yarım bıraktığım şiir kitaplarına dönüşüm olan bir kitap ile geldim. Sümeyye Sayer kaleminden Ekvator Gülüm ile sizlerleyim ‎Sanırım şiir kitaplarının yeri diğer kitaplardan her zaman biraz daha farklı oluyor. Çünkü bir roman gibi sadece okuyup geçmiyorsunuz; bazen tek bir mısrada kendinizi buluyor, bazen birkaç satırın arasında yıllardır içinizde biriken duygularla yüzleşiyorsunuz. Ben de bir noktadan sonra şiir kitabı okumaya neredeyse tövbe etmiş biriydim açıkçası. Bana eskisi gibi geçmiyor, o hissi veremiyor diye düşünüyordum ama Ekvator Gülüm bu düşüncemi değiştiren kitaplardan biri oldu ‎Kitabın yazım dili oldukça sade ama hissettirdiği duygular bir o kadar yoğundu. Öyle şiirler vardı ki bazı satırlarda durup düşündüm, bazı yerlerde uzun uzun altını çizmek istedim. Sanki yalnızca bir şiir kitabı okumadım da sayfaların arasında biraz kendimi dinledim, biraz da kendimi buldum gibi hissettim ‎Bazı dizeler insanın içine ince bir sızı bırakırken bazıları “yalnız değilmişim” hissini veriyor. Özellikle geceleri, sessiz bir anda elinize alıp sindire sindire okunabilecek kitaplardan biri olduğunu düşünüyorum ‎Benim için şiir kitaplarına böylesine güzel bir geri dönüş olması ayrıca çok kıymetliydi. Eğer siz de birkaç mısrada kendinizi bulmayı, altını çize çize okumayı ve duyguları yoğun hissettiren şiir kitaplarını seviyorsanız Ekvator Gülüm’e bir şans verebilirsiniz
Ekvator GülümSümeyye Sayer · Morva Yayınları · 20266 okunma
Kitabımın bu kadar özel sözlerle anılması beni çok mutlu etti. Teşekkür ederim 🤍