Puan vermedi·328 syf.····Okunma: 16 Mayıs 2026 19:19 Bu yazarın birkaç kitabını okudum ve insanların neden bu kadar övdüğünü hâlâ tam olarak anlayabilmiş değilim. Bana göre gereğinden fazla abartılan bir yazar ama işin komik tarafı ben de kitaplarını okumayı bırakamıyorum. Çünkü dili gerçekten aşırı basit. Öyle edebi derinlik aratan, kafa yoran bir yazar değil. Boş bir zamanda oturup birkaç saat içinde düşünmeden okuyup bitirirsiniz. Sanırım benim sevdiğim tarafı da bu. Film izler gibi okuyup bitirmem .
Bu kitabı da diğer kitaplarına göre daha az sevilmiş ama ben tam tersine bunu daha çok sevdim sayılır. Yine de bu yazarın kitaplarında hiç ters köşe yok. Bu kitapta olay bana göre daha en başından belliydi zaten. Kitapta öyle bir karakter vardı ki spoiler vermek istemiyorum ama okuyanlar kimden bahsettiğimi anlar… Ruh hastası gibi dolaşıp ben sıkıntılıyım diye bağırıyordu resmen. Daha baştan kimin ne yaptığını, olayların nereye bağlanacağını tahmin ettim. Şaşırmadım çünkü karakter o kadar problemliydi ki başka biri çıksa daha şaşırtıcı olurdu.
Tabii kitapta beni şaşırtan birkaç olay da vardı ama genel tabloya bakınca onlar bile çok büyük şok etkisi yaratmadı. Sonu da yine klasik Freida sonuydu. Bence sürekli kendini tekrar eden bir yazar. Belki bu kısmı hafif spoiler sayılır ama kadın her kitabın sonunda birine başka birinin sırrını sonsuza kadar saklatıyor. Sonra da aslında suçsuz sandığınız kişi tam bir psikopat çıktı olayına bağlıyor. Bir noktadan sonra aynı formülü tekrar tekrar okuyormuş gibi hissediyorsunuz. Bir kere de şaşırt be kadın.