Puan vermedi·408 syf.····Okunma: 17 Mayıs 2026 14:03 Kitapta olaylar,III.Ahmet’in üç şehzadesi için düzenlediği ve on beş gün süren sünnet töreni boyunca yaşananlardan oluşmaktadır.
Vaktiyle Saatçiler Kethüdası olan Kazasker,geçmişinde işlediği günahların bedelini ödemektedir. Usta bir saatçinin dükkanını yakmak-ki dükkanla bir olan evde usta ve ailesi de kalmaktadır- suretiyle bir ailenin mahvına sebep olan Kazasker,yıllar sonra yangından sağ kurtulan iki kardeşin-Hasan ve Hüseyin(Daha sonra Nasrettin ve Nusrettin adlarını alarak kitap boyunca bu adlarla bilinirler.) ikiz kardeştir- intikamıyla müstahak olan bir sonla karşılaşır.
Bir Osmanlı polisiyesi olarak niteleyebileceğim eserin oldukça akıcı olduğunu söylemeliyim. Her bölüm kendi içerisinde heyecanı en üst noktada tutmaktadır. Bölüm başlarında anlatılan kısa hikayeler ise yaşanacaklara ibret nazarıyla bakmaya hazırlayan birer girizgah niteliğinde.
Kazasker ve Defterdar;Kurt Çelebi ve Bülbül Ağa;Visal Banu ile Nasrettin;Şaban,Nusrettin,Çıngırak Beşe,Dobra Hatun ve daha nice karakterin hayatlarının kesişmesiyle kurgulanan güzel bir eserdi.
Uzun süredir İskender Pala okumamıştım. İyi geldi.