2026 28. kitabı
Bize tatlı bir sürpriz geldi! Bugün minik yeğenim ve canım @tgcayhnaysl birlikte harika bir kitabı inceledik. 9 aylık minik eller sayfaları merakla çevirirken, aslında ne kadar değerli bir alışkanlığın temelini attığımızı bir kez daha fark ettik. Kitap sevgisi ve okuma alışkanlığı, “Daha çok küçük, ne anlayacak?” demeden, tam da bu ilk aylarda, ebeveynlerle kurulan o sıcak bağla başlıyor. Renklere dokunmak, resimleri incelemek ve birlikte vakit geçirmek paha biçilemez. Peki ne anlatıyor bu kitap? Aslında hepimizin evinde tatlı bir telaş olan o konuyu: Çocukların bayıldığı renkli tatlıların arkasındaki gizli dünyayı! Hikaye, çocuklara sadece ‘şeker yasak’ demek yerine, rafine şekerin vücudumuza etkilerini eğlenceli ve masalsı bir dille keşfettiriyor. Doğanın kendi tatlı sırlarını koruyan bu sevimli karakterlerle tanışmak, miniklerin sağlıklı beslenme farkındalığı kazanması için harika bir başlangıç. Bizim bu ilk adımlarımıza eşlik eden kitap ise “Tatlıların Sırrı” oldu. Üstelik üstünde çok önemli bir not var: Rafine Şekerin Zararları! Sağlıklı beslenme farkındalığını çocuklara şimdiden, büyüme serüvenlerinin en başından itibaren aşılamak çok kıymetli. Bu güzel kitap, bizim büyüme ve öğrenme serüvenimizde adım adım bizimle olacak gibi görünüyor. #bloglaleyna
Tatlıların SırrıEda Gizem Güllü · Tıfıl Dünyası Yayınları · 20244 okunma