2026 9. kitabı
“Sırtımdaki Kocaman Torba”yı okurken aslında hepimizin görünmeyen yükler taşıdığını düşündüm. Kitaptaki o kırmızı torba bana bazen içimize attığımız korkuları, üzüntüleri ve söyleyemediğimiz duyguları hatırlattı. Hikâyenin en çok sevdiğim yanı ise bunu çocukların anlayabileceği kadar sade ama yetişkinleri de düşündürecek kadar derin anlatabilmesiydi. Kitabı okurken bazı sayfalarda kendimi gördüm diyebilirim. Çünkü bazen insanlar dışarıdan normal görünse bile içlerinde kocaman yükler taşıyabiliyor. Bence yazar bu duyguyu çok başarılı bir şekilde vermiş. Özellikle çizimlerle hikâyenin birbirini tamamlaması kitabın etkisini daha da artırmış. İnternette kitabı okuyanların yorumlarına baktığımda birçok kişinin empati, duygu farkındalığı ve paylaşmanın önemi üzerinde durduğunu gördüm. Ben de aynı şekilde düşünüyorum. Çünkü kitap bana, insanın yükünü paylaşınca hafifleyebileceğini hissettirdi. Bence “Sırtımdaki Kocaman Torba” sadece çocuklar için yazılmış bir hikâye değil. Aynı zamanda çocukların duygularını anlamak isteyen anne babalar, öğretmenler ve yetişkinler için de çok değerli bir kitap.
Sırtımdaki Kocaman TorbaYaşar Bayraktar · Timaş Çocuk Yayınları · 202610 okunma