Puan vermedi·392 syf.····Okunma: 19 Mayıs 2026 08:06 Başlangıçlar Kitabı, Sally Page’in insana umut veren sıcacık romanlarından biri. Hayatının bir döneminde kaybolmuş hisseden insanların, birbirlerine tutunarak yeniden hayata başlamasını anlatıyor.
Romanın merkezinde Jo Sorsby var. Jo, sevgilisini unutmak ve kırgınlıklarından biraz olsun uzaklaşmak için dayısının Londra’daki kırtasiye dükkânını işletmeye başlıyor. Kalemler, defterler ve birbirinden ilginç müşterilerle dolu bu küçük dükkân zamanla ona bir sığınak oluyor.
Bu sığınakta; kaçak bir rahibe ve ilk kitabını yazmaya çalışan yetmişlerindeki Malcolm’la tanışıyor. Ve hepsi birlikte, insanın içini ısıtan bir dostluğun parçası hâline geliyorlar.
Kitabı okurken elime hemen bir dolma kaleme almak istedim. Uzun zamandır yazmadığım birine mektup yazma arzusuyla doldum. O kırtasiye atmosferi o kadar güzel anlatılmıştı ki insanın içini huzur kaplıyor.
Yaş ilerledikçe yeni insanlarla tanışmaktan biraz uzaklaşıyoruz belki ama bu kitap bana, yeni dostluklar için her zaman umut olduğunu hissettirdi.
Benim için tek negatif yanı yer yer biraz uzatılmış hissettirmesiydi. Ama onun dışında gerçekten sıcacık bir battaniyeye sarılmış gibi okunan, huzurlu bir kitaptı.
Yalnızlık, dostluk ve iyileşme hikâyelerini seviyorsanız sizi mutlu edeceğine eminim.