Osman Balcıgil / Yağmur Çiseliyor
Merhaba dostlarım.
Yakın dönem ve tarih okumalarını çok severek yaptığımı biliyorsunuz. Bu defa Çorum’u okudum 1970’li yılların sonu 1980 yılları.
Alevi- Sünni olaylarını…
Amerikan ajanı köyleri haritalarla işaretleyerek Alevi ve Sünnileri tespit ederek büyük bir plan kurarlar.
Her zamanki gibi halkımızı birbirine kırdırmak…
1974-1980 arasında 5388 kişi siyasi nitelikli çatışmalarda öldü. Evlerin ateşe verildiği, insanların diri diri yakıldığı, şişlenerek eziyet gördüğü ve bunları yine ülkemizin hastanelerinde olduğu ve halkı tarafından uygulanıyordu. Komşular birden düşman olmuş birbirine karşı husumetler başlamıştı.
Metin Çorum’da turizm rehberliği yapan bir gençtir. Turizm ofisi ise bu iş için Metin’i görevlendirir. Amerikalı profesör köyleri gezerek sözde incelemeler yapmak ister. Halı ve kilimlerle ama bu incelmeler Alevi- Sünni meselesine döner. Yanında dönemin konsolosluğundan temin ettiği detaylandırılmış harita da vardır.
Kitap yazmak vadiyle köyleri ve evleri işaretleyerek ilerleyen profesörün niyetini anlayan Metin durumu kız arkadaşına ve öğretmen abilerine bildirir.
Dönemin siyasi, askeri ve toplumsal durumuna da ışık tutar nitelikte yazılmış.
Belgeler, tanıklar ve arşiv araştırmalarıyla birlikte hazırlanmış bir kurgu.
CIA’in en iyi yetişmiş ajanlarının Türkiye’de ne işi vardı?
Türkiye’de gerçekleşecek darbe için Abd neden çok çaba gösteriyor?
Alevi- Sünnileri birbirine saldırtma planı neden Beyaz Saray odalarında planlanıyor?