2026 4. kitabı
Okunma: 19 Mayıs 2026 15:52
Öncelikle tekrar merhaba, Tasarımına bayıldığım ve sürekli övgüler yağdırıldığı için alıp okuduğum bi kitapla geldim bu sefer. Yani bilmiyorum öncelikle aşırı olumsuz değilim kitaba karşı ama aşırı da beğenmedim. Yani konusu ilgi çekici evet ama çok basit anlatılmış ve bence bi tık belirli bi kesime hitap etmek istediği için smut doldurarak olaydan kurgudan çok kopmuş. Dili akıcı ve evet kendini okutuyor bi günde bitirmiş olmamdan bu anlaşılıyor zaten. Akıcılık güzel, kurgu güzel ama gerisi basit kalmış ne karakterlerin duyguları güzel aktarılıyor ne olay örgüsü. Büyük konular işlemeye kalkılmış bir iki cümlede sonlandırılmış sonra bi anda kitap bitiriliyor. Yani hayatta da tesadüflere inanan biriyim ama karakterler arasında bu kadar bağlantı kurulması her şeyin geçmişe dayandırılıp dallanıp budaklandırılması çok basit bence. Açıkcası wattpat kurgusu okuyor gibi hissettim. Okuru olaya katmak için okul detaylandırılabilirdi, bi kaç farklı arkadaş eklenebilirdi, o arkadaşlar geçmişteki şeylerle bağlantılı olmayabilirdi. Yani yazar şaşırtıyım diye her şeyi birbirine bağlamış o yüzden okurken bi zaman sonra bu da mı sen de mi vs oluyosunuz. Her şey tahmin edilebilir çerçevesinde ilerliyor. Konu harcanmış bence keşke olaylara katmaya çalıştığı o derinliği gerçekten güzel aktarabilseydi. Tarikat demiş saçma sapan bi şeye bağlamış doğru düzgün sonlandırmamış hiçbir şeyi. Her şey tek cümlede çözülüp açıklanmış bilmiyorum biraz hayal kırıklığı oldu benim için. Okunur mu evet okunabilir genç kız duygularım canlansın lise zamanımdaki gibi aynı heyecanla kafamı dağıtmalık bi şey okuyayım derseniz okunur ama fazlasını beklememek lazım. Abartıldığı kadar güzel bi kurgu güzel bi kitap değil kesinlikle daha çok basit ve harcanmış bi kurgu diyebilirim. Yine de kafa dağıtmak için güzel bi seçenek.
NocticadiaKeri Lake · Juno Kitap · 2025243 okunma