·70 syf.····Okunma: 19 Mayıs 2026 18:03 "Korku Kitabı" kısa ama insanın içini daraltan bir psikolojik hikâye. Asıl olaylardan çok, bir sırrın saklanma sürecinde insan zihninin nasıl sıkıştığını anlatıyor.
Bana göre en çarpıcı tarafı şu: İrene başta yaptığı şeyden değil, onu sakladıkça büyüyen belirsizlikten yıkılıyor. “Belirsizlik en büyük düşmandır” cümlesi burda anlam kazanıyor. Çünkü ortada kesin bir felaket yokken bile, insan kendi kafasında en kötü senaryoları üretip tüketebiliyor.
Şantaj başladığında bile asıl sorun para ya da tehdit değil, gerçeğin her an ortaya çıkma ihtimali. İrene’nin kısa süreli rahatlamalar için ödeme yapması da aslında bir çıkış değil, sadece birkaç gün nefes alma çabası. Ama bu nefesler bile uzun sürmüyor ve onu daha da yoruyor.
Bence İrene’yi anlamak mümkün. Çünkü insan bazen hatasından çok, o hatanın ortaya çıkma ihtimalini taşıyamıyor. Sakladıkça da bu yük hafiflemiyor, tam tersine büyüyor ve insanı içten içe tüketiyor.